2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Seat eurómilliárdokat fektet az elektromobilitásba

Egyre több autómárka kötelezi el magát az elektromobilitás mellett. A Seat például 2020 és 2025 között az új modellek fejlesztésére, az új kutatásokra, továbbá létesítménybővítésre irányuló kutatási és fejlesztési projektekbe történő beruházásokra – ideértve az elektromos hajtás innovációs terveit is – 5 milliárd eurót különít el. 

A Seat nemrégiben bejelentette a Cupra el-Born elektromos modell érkezését, melyet a németországi Zwickauban gyártanak majd – itt már kizárólag elektromosan hajtott autók készülnek, így nem meglepő a lokalizáció –, és 2021-ben érkezhet meg a piacokra. Elsősorban Európába szánják, a VWe-n stratégiája szerint ugyanis városi használatra adaptált e-autókra van szükség a divat-SUV-k helyett.

A Cupra el-Born specifikációja

  • 500 km-es hatótávolság (WLTP szerint)
  • 82 kWh kapacitású (77 kWh a kihasználható méret) akkumulátor
  • 0-50 km/h 2,9 másodperc alatt
  • kimagaslóan gyors töltési paraméterek 
Fotó: Seat

Az elkövetkező években a Seat/Cupra várhatóan felgyorsítja elektromos sorozatának fejlesztését, ez pedig teljesen egyértelműen összefügg a Volkswagen közelmúltbeli nyilatkozataival, melyek szerint a cégcsoport elhivatott az elektromobilitás iránt.

Neked ajánljuk
Inkább kevesebb autót Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti Ecuadortól Nigériáig, Kínától az Egyesült Államokig harcoltak a környezet megóvásáért az idei „zöld Nobel-díjasok” Kárai Dávid: Ki mint vet
Tovább a forrásra: e-cars.hu
Vissza
Hírfolyam