2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi mindent köszönhetünk az erdőknek? – A WWF infografikáiból kiderül

Az erdőgazdálkodás és más emberi hatások miatt a tölgyeseink szinte teljesen átalakultak, az egykori vadonok eltűntek Európából és Magyarországról is. Pedig a természetes erdők sokkal többet adnak nekünk, mint gondolnánk: gyógynövényeket, ehető gyümölcsöket és gombákat, változatos növény- és állatvilágot, a forróságban pedig üdítő menedéket. 

A WWF infografika-sorozata kedves rajzokkal, információgazdagon mutatja be,  mi mindent köszönhetünk az erdőknek. Hiszen a természetes erdők nemcsak a benne kirándulóknak nyújtanak remek kikapcsolódást, hanem a környezetük működésében is fontos szerepet töltenek be:

megvédik a környező termőföldeket a kiszáradástól és az erős szelektől, hozzájárulnak ivóvízbázisaink megőrzéséhez, továbbá szén-dioxidot kötnek meg és tárolnak.

Forrás: wwf.hu/letoltes/infografikak
Forrás: wwf.hu/letoltes/infografikak
Forrás: wwf.hu/letoltes/infografikak

A honlapján más témákhoz kapcsolódóan is találunk a környezeti nevelést támogató látványos és jól befogadható szemléltető anyagokat.

Neked ajánljuk
Erdőböngésző: online játékban tárulnak fel a tölgyerdők titkai A szegedi a legfenntarthatóbb egyetem Magyarországon A felhagyott vasútvonalak segítségével érhetjük el a természetvédelmi céljainkat Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: wwf.hu
Vissza
Hírfolyam