2020. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mi mindent köszönhetünk az erdőknek? – A WWF infografikáiból kiderül

Az erdőgazdálkodás és más emberi hatások miatt a tölgyeseink szinte teljesen átalakultak, az egykori vadonok eltűntek Európából és Magyarországról is. Pedig a természetes erdők sokkal többet adnak nekünk, mint gondolnánk: gyógynövényeket, ehető gyümölcsöket és gombákat, változatos növény- és állatvilágot, a forróságban pedig üdítő menedéket. 

A WWF infografika-sorozata kedves rajzokkal, információgazdagon mutatja be,  mi mindent köszönhetünk az erdőknek. Hiszen a természetes erdők nemcsak a benne kirándulóknak nyújtanak remek kikapcsolódást, hanem a környezetük működésében is fontos szerepet töltenek be:

megvédik a környező termőföldeket a kiszáradástól és az erős szelektől, hozzájárulnak ivóvízbázisaink megőrzéséhez, továbbá szén-dioxidot kötnek meg és tárolnak.

Forrás: wwf.hu/letoltes/infografikak
Forrás: wwf.hu/letoltes/infografikak
Forrás: wwf.hu/letoltes/infografikak

A honlapján más témákhoz kapcsolódóan is találunk a környezeti nevelést támogató látványos és jól befogadható szemléltető anyagokat.

Neked ajánljuk
Új útra hív a természet 2020-ban is „Mozdulj a klímáért!” A természetvédelem az elmúlt évtizedekben nagy sikereket is elkönyvelhetett Rendkívüli mértékű aszály sújtja az Alföldet Nem készültek fel a klímaváltozással járó kockázatokra a világkereskedelem nagy csomópontjai
Tovább a forrásra: wwf.hu
Vissza
Hírfolyam