2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható fejlődés témában írtak ki pályázatot a fiatalok világnapján

Az EMMI által meghirdetett pályázat célja, hogy a jó ötletek nyilvánosságot kapjanak, ezért amellett, hogy az első három helyezett pályázó pénzjutalmat kap, a legjobb szakmai gyakorlaton vehet részt a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnál, valamint több hazai és nemzetközi konferencián előadhatja esszéjét.

Fenntartható fejlődés témában pályázatot írtak ki a fiatalok világnapján, szerdán – közölte Rácz Zsófia az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) fiatalokért felelős helyettes államtitkára az M1 csatornán.

Pályázni szeptember 30-áig lehet, az eredményhirdetés október 21-én lesz.

Rácz Zsófia elmondta, hogy az ENSZ 1999-ben nyilvánította augusztus 12-ét a fiatalok világnapjának. A cél az, hogy felhívják a figyelmet a fiatalok társadalomban betöltött szerepére, jogaikra, kötelességeikre és a mindennapi problémáikra.

Fotó: Shutterstock

Rácz Zsófia kitért arra is, hogy a 20 évesnél fiatalabbak visszaigényelhetik a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját, a 35 év alattiak pedig maximum 42 500 forint értékben a nyelvvizsga díját. Előbbivel eddig mintegy 56 ezren, utóbbival több mint 88 ezren éltek.

A helyettes államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a gyermek és ifjúsági alapprogram idei témája a fenntartható jövő. Láthatóan ez a téma sokakat foglalkoztat, mert idén rekordszámú, több mint 600 pályázat érkezett fiatalokkal foglalkozó civil szervezetektől.

Neked ajánljuk
Imádják az elektromos autókat a magyarok Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban Az ENSZ szerint csak a természet helyreállításával képzelhető el a klímaválság megoldása Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást A fenntarthatóság fontos lehetőség
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam