2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2020-ban is „Mozdulj a klímáért!”

2020-ban nyolcadszor hirdeti meg az Éghajlatvédelmi Szövetség a „Mozdulj a klímáért!” felhívást. Idén a Biodiverzitás Szuper Éve jegyében a feladatok a beporzók – főleg a méhek – védelméhez és a települési méhlegelőkhöz, vadvirágos mezőkhöz kapcsolódnak.

A kampányban részt vevő iskolák diákjai megtudhatják, milyen fontos településeink biológiai sokféleségének megőrzése és azt, hogy annak fenntartásban a beporzóknak alapvető szerepük van.

Az iskolai kampányhét megrendezésére ismét hosszabb időszak áll rendelkezésre, 2020. szeptember 7. és október 16. között. A szervezők elsősorban általános iskolák részvételére számítanak, de elfogadják óvodák és középiskolák jelentkezését is.

Az iskolák maguk dönthetik el, hogy mikor szervezik meg a helyi kampányt 2020. szeptember 7. és október 16. között, így az kapcsolódhat az Európai Mobilitási Héthez vagy más jeles naphoz, időszakhoz is.

A helyi kampányidőszaknak legalább ötnaposnak kell lennie, de lehet akár több hetes is. A beszámolók beküldésének határideje 2020. október 22. A szervezők a 2020-as akcióhoz ismét színes feladatcsokrot kínálnak az iskoláknak, köztük idén a koronavírus miatt olyan feladatokat is, amelyek otthonról is megvalósíthatók, és persze mind szabadon választhatók.

  • Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 30. (illetve legkésőbb az iskolai kampány megkezdése előtt 7 nappal)
  • Jelentkezni a jelentkezési lap határidőre történő kitöltésével lehet a következő linken: https://forms.gle/tA7m7aPNVeUJkLN1A
  • Részletek a korábbi kampányokról az Éghajlatvédelmi Szövetség honlapján és közösségi oldalán olvashatók.
Neked ajánljuk
Egyre több óvoda zöldül be az országban Ötödik alkalommal szerveznek online erdőismereti vetélkedőt középiskolásoknak Árpi bácsi fiókái – Gyerekek a természetben (videó) Katonák tisztítják meg a Himalája csúcsait A MEKH felkészült a módosított hulladéktörvényben előírt többletfeladatok ellátására
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam