2020. október 27., Szabina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mintaóra a levegőminőség javításáért

Napjainkban a légszennyezettség jelenti a földi élet számára az egyik legnagyobb környezeti kihívást, amelyre minél gyorsabban megoldást kell találnunk. A közös erőfeszítés sikeréhez azonban meg kell ismernünk a légkör működését, és tudnunk kell, hogyan tehetünk a levegő tisztaságáért.

Az ENSZ közgyűlése 2019. decemberi határozatában szeptember 7-ét a „tiszta levegő a kék égboltért” nemzetközi nappá nyilvánította, de a világnap elmúltával is érdemes – főként a fűtési időszakot megelőző hónapokban –  időt szánni a levegő minőségét befolyásoló tényezők megismerésére, megismertetésére.

Magyarország első környezetvédelmi LIFE integrált projektje (IP), a HungAIRy célja a levegőminőség javítása a projektben részt vevő 8 régió 10 településén.

A második évében járó 8 éves projekt 19 partnere a nemzetközi napra egy oktatási csomaggal, a légszennyezést és annak csökkentési lehetőségeit bemutató, az általános iskola felső tagozatosainak szóló minta tanórával készül, amely minden érdeklődő pedagógus számára ingyenesen elérhető.

A légkör és a levegő szennyezői  Forrás: Vidék Magyar/youtube.com

A további videók, illetve az azokhoz kapcsolódó óravázlatok és segédanyagok a hungairy.hu oldalon érhetők el.

Neked ajánljuk
Mindenki lehet ételmentő! „A tűz jó szolga, de rossz mester!” – Információk, letölthető anyagok pedagógusok részére Áder János online nyitotta meg az idei Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet Újra Nyíregyházán Európa legnagyobb afrikai elefántja (képgalériával) Egyre inkább sújtja Afrikát az éghajlatváltozás
Tovább a forrásra: hungairy.hu
Vissza
Hírfolyam