2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mintaóra a levegőminőség javításáért

Napjainkban a légszennyezettség jelenti a földi élet számára az egyik legnagyobb környezeti kihívást, amelyre minél gyorsabban megoldást kell találnunk. A közös erőfeszítés sikeréhez azonban meg kell ismernünk a légkör működését, és tudnunk kell, hogyan tehetünk a levegő tisztaságáért.

Az ENSZ közgyűlése 2019. decemberi határozatában szeptember 7-ét a „tiszta levegő a kék égboltért” nemzetközi nappá nyilvánította, de a világnap elmúltával is érdemes – főként a fűtési időszakot megelőző hónapokban –  időt szánni a levegő minőségét befolyásoló tényezők megismerésére, megismertetésére.

Magyarország első környezetvédelmi LIFE integrált projektje (IP), a HungAIRy célja a levegőminőség javítása a projektben részt vevő 8 régió 10 településén.

A második évében járó 8 éves projekt 19 partnere a nemzetközi napra egy oktatási csomaggal, a légszennyezést és annak csökkentési lehetőségeit bemutató, az általános iskola felső tagozatosainak szóló minta tanórával készül, amely minden érdeklődő pedagógus számára ingyenesen elérhető.

A légkör és a levegő szennyezői  Forrás: Vidék Magyar/youtube.com

A további videók, illetve az azokhoz kapcsolódó óravázlatok és segédanyagok a hungairy.hu oldalon érhetők el.

Neked ajánljuk
Klímafüzet készült gyerekeknek az éghajlatváltozásról Kristálytisztán és élvezetesen a vízről Itt a Nagy Diák Klímateszt Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: hungairy.hu
Vissza
Hírfolyam