2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

ITM: Az eredményes klíma- és természetvédelem kulcsszereplői a fiatalok

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által kezdeményezett klímaügyi egyeztetéssorozat befejezéseként Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár ifjúsági és diákszervezetek képviselőivel egyeztetett a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia konszenzusos megalkotása érdekében szerdán Budapesten.

Botos Barbara a megbeszélésen ismertette a kormány dekarbonizációs stratégiáját, amely szerint 2030-ra a Magyarországon előállított villamos energia 90 százalékban szén-dioxid-mentes lesz, 2050-re pedig teljesen klímasemlegessé válik a magyar gazdaság. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a kitűzött célok eléréséhez szükséges komoly társadalmi összefogás elképzelhetetlen a fiatalok nélkül, akik sokat tehetnek a tisztább környezetért, amelynek hosszú távon a haszonélvezői lesznek.

A megbeszélés résztvevői ismertették a fiatalok számára fontos klímavédelmi szempontokat és elvárásokat. Hangsúlyozták, hogy a környezettudatosság egyszerű, világos, közérthető üzenetekkel erősíthető.

A kommunikációnak fel kell hívnia a figyelmet a klímavédelem szükségességére, miközben enyhíti az egyre többeket érintő klímaszorongást is.

Az ambiciózus célok megvalósításához átfogó és tartós szemléletformálásra van szükség, amelyben fontos szerep jut a fiataloknak és az általuk használt közösségi felületeknek. Botos Barbara hangsúlyozta, hogy a megbeszéléssorozaton felmerült hasznos és építő javaslatokat beépítik majd a szakmai és társadalmi konszenzuson alapuló Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiába.

A szaktárca az MTI-t közleményben tájékoztatta arról, hogy a megbeszélésen részt vett Rácz Zsófia, az Emberi Erőforrások Minisztériuma fiatalokért felelős helyettes államtitkára, képviseltette magát a Visegrad for Sustainability (V4SDG), a Magyar Energetikai Társaság Ifjúsági Tagozata, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő Energetikai Szakkollégium, az Országos Hallgatói Önkormányzat és a Kezedben a jövő! projekt is.

Neked ajánljuk
Klímatudatos kalandokra hívja a gyerekeket a Cartoon Network Edukációs kampány indult a méhekért A Led Zeppelinről neveztek el egy új békafajt Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam