2020. október 28., Simon, Szimonetta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Digitális Diákszéf mobilalkalmazásban is ismerkedhetnek a fenntarthatósággal az általános iskolások

Letölthető a Digitális Diákszéf ingyenes mobilalkalmazás, amelyet a Magyar Nemzeti Bank és a Pénziránytű Alapítvány az általános iskolás korosztály számára hozott létre. Az alkalmazásban a diákok játékos formában pénzügyi, digitalizációs és fenntarthatósági témájú kérdésekre válaszolva digitális érmeket gyűjthetnek, cserélhetnek és válthatnak ajándékokra.

A projekt az első időszakban 45 oktatási intézményre fókuszál az ország összes megyéjéből és a fővárosból, de az applikációba más magyarországi általános iskolában tanuló diák is regisztrálhat – számolt be a jegybank és az alapítvány MTI-nek eljuttatott közleménye alapján a Bankár Magazin.

A Digitális Diákszéf program elindításával az MNB és a Pénziránytű Alapítvány célja a diákok és a családok segítése a korszerű pénzügyi, digitalizációs és fenntarthatósági ismeretek megszerzésében.

A kutatások szerint a családok anyagi biztonsága, a pénzügyi sérülékenység csökkentése szorosan összefügg bizonyos pénzügyi viselkedésformák elsajátításával, amelyek már gyermekkorban megalapozhatók. Ilyen egyebek között a kiadások és bevételek nyomon követése, a pénzügyi célok, tervek kitűzése és a rendszeres megtakarítási aktivitás.

A részt vevő 8 és 14 év közötti tanulók digitális érmeket, illetve az ezekből összeálló éremsorozatokat gyűjthetnek a saját Digitális Diákszéfjükben. Az alkalmazás lehetőséget biztosít ezek egymás közötti cseréjére is, de a diákok például megtakarítási célokat is meghatározhatnak maguknak, illetve egy-egy éremsorozat minden elemének összegyűjtésekor jutalomérmeket is kapnak. A tanév során meghirdetett beváltási időszakokban pedig különféle értékes tárgyi ajándékokra (játékokra, belépőjegyekre) válthatják majd be az összegyűjtött érmeket.

Neked ajánljuk
Közoktatási intézmények csatlakozását is kérik az európai hulladékcsökkentési héthez Időszaki használtelem-, mobiltelefon- és e-kütyügyűjtő bajnokság indult a Fenntarthatósági Témahéten „A tűz jó szolga, de rossz mester!” – Információk, letölthető anyagok pedagógusok részére Kulturális intézmények is csatlakoznak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez Megjelent az újrahasznosított mobil második generációja
Tovább a forrásra: bankarmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam