2021. május 7., Gizella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Digitális Diákszéf mobilalkalmazásban is ismerkedhetnek a fenntarthatósággal az általános iskolások

Letölthető a Digitális Diákszéf ingyenes mobilalkalmazás, amelyet a Magyar Nemzeti Bank és a Pénziránytű Alapítvány az általános iskolás korosztály számára hozott létre. Az alkalmazásban a diákok játékos formában pénzügyi, digitalizációs és fenntarthatósági témájú kérdésekre válaszolva digitális érmeket gyűjthetnek, cserélhetnek és válthatnak ajándékokra.

A projekt az első időszakban 45 oktatási intézményre fókuszál az ország összes megyéjéből és a fővárosból, de az applikációba más magyarországi általános iskolában tanuló diák is regisztrálhat – számolt be a jegybank és az alapítvány MTI-nek eljuttatott közleménye alapján a Bankár Magazin.

A Digitális Diákszéf program elindításával az MNB és a Pénziránytű Alapítvány célja a diákok és a családok segítése a korszerű pénzügyi, digitalizációs és fenntarthatósági ismeretek megszerzésében.

A kutatások szerint a családok anyagi biztonsága, a pénzügyi sérülékenység csökkentése szorosan összefügg bizonyos pénzügyi viselkedésformák elsajátításával, amelyek már gyermekkorban megalapozhatók. Ilyen egyebek között a kiadások és bevételek nyomon követése, a pénzügyi célok, tervek kitűzése és a rendszeres megtakarítási aktivitás.

A részt vevő 8 és 14 év közötti tanulók digitális érmeket, illetve az ezekből összeálló éremsorozatokat gyűjthetnek a saját Digitális Diákszéfjükben. Az alkalmazás lehetőséget biztosít ezek egymás közötti cseréjére is, de a diákok például megtakarítási célokat is meghatározhatnak maguknak, illetve egy-egy éremsorozat minden elemének összegyűjtésekor jutalomérmeket is kapnak. A tanév során meghirdetett beváltási időszakokban pedig különféle értékes tárgyi ajándékokra (játékokra, belépőjegyekre) válthatják majd be az összegyűjtött érmeket.

Neked ajánljuk
Van jövőnk! – interdiszciplináris kiadvány a fenntarthatóságról fiataloknak Teljes gőzzel zajlik a Fenntarthatósági Témahét A zoológiai kutatásokba enged bepillantást az Ökológiai Kutatóközpont gyermekek számára írt képeskönyve Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: bankarmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam