2020. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megnyitott a Zempléni Természettár

A régió területére jellemző állatvilágot bemutató új természettudományi látványtárat és korszerű múzeumpedagógiai foglalkoztatót a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumban alakították ki.

A természettudományi látvány- és tanulmánytár, valamint múzeumpedagógiai helyiség létrehozásának célja a Kazinczy Ferenc Múzeum közoktatást támogató tevékenységének bővítése volt. A korábban ki nem állított gyűjteményi anyag tudományos és ismeretterjesztő feldolgozásával az új tér a műtárgyak széles körű hasznosítását szolgálja.

A korszerű, iskola- és környezetbarát szemlélettel kiépített oktatóteremben differenciált ismeretközvetítés valósítható meg az egyes korosztályoknak megfelelő módszerekkel.

A mintegy 31 négyzetméteren többek között látványtári vitrineket, foglalkoztató és szemléltető eszközök tárolására alkalmas szekrények, könyvespolcok és székek kaptak helyet. A vitrinekben kiállítják a Zemplén területére jellemző állatok preparátumait, a fiókokban pedig az újonnan létesített rovardobozokban tárják az érdeklődők elé a környék rovarvilágát. A projekt keretében infokommunikációs eszközöket szereztek be, amelyek lehetővé teszik, hogy a kivetítővel egybeépített mikroszkópi kamerák segítségével mikroszkopikus élőlényeket is be lehessen mutatni.

Fotó: kazinczyferencmuzeum.hu

A Zempléni Természettár szeptembertől várja a foglalkozásra érkező tanulókat, oktatókat és minden kíváncsi érdeklődőt. A Petőfi Irodalmi Múzeum a múzeumi és levéltári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései tárgyú felhívásra adta be pályázatát még 2016-ban, mely az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásával valósult meg az intézmény sátoraljaújhelyi filiáléjában, nettó több mint 42 millió forintos összeg felhasználásával.

Neked ajánljuk
„A tűz jó szolga, de rossz mester!” – Információk, letölthető anyagok pedagógusok részére Idén a diákok és a tanárok környezettudatosságát is felmérik a Fenntarthatósági Témahéten Ózongenerátorokat kaptak az egri iskolások Kék bolygó címmel indít podcastot Áder János Aggasztó mértékben olvadnak a svájci gleccserek
Tovább a forrásra: tudas.hu
Vissza
Hírfolyam