2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megnyitott a Zempléni Természettár

A régió területére jellemző állatvilágot bemutató új természettudományi látványtárat és korszerű múzeumpedagógiai foglalkoztatót a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeumban alakították ki.

A természettudományi látvány- és tanulmánytár, valamint múzeumpedagógiai helyiség létrehozásának célja a Kazinczy Ferenc Múzeum közoktatást támogató tevékenységének bővítése volt. A korábban ki nem állított gyűjteményi anyag tudományos és ismeretterjesztő feldolgozásával az új tér a műtárgyak széles körű hasznosítását szolgálja.

A korszerű, iskola- és környezetbarát szemlélettel kiépített oktatóteremben differenciált ismeretközvetítés valósítható meg az egyes korosztályoknak megfelelő módszerekkel.

A mintegy 31 négyzetméteren többek között látványtári vitrineket, foglalkoztató és szemléltető eszközök tárolására alkalmas szekrények, könyvespolcok és székek kaptak helyet. A vitrinekben kiállítják a Zemplén területére jellemző állatok preparátumait, a fiókokban pedig az újonnan létesített rovardobozokban tárják az érdeklődők elé a környék rovarvilágát. A projekt keretében infokommunikációs eszközöket szereztek be, amelyek lehetővé teszik, hogy a kivetítővel egybeépített mikroszkópi kamerák segítségével mikroszkopikus élőlényeket is be lehessen mutatni.

Fotó: kazinczyferencmuzeum.hu

A Zempléni Természettár szeptembertől várja a foglalkozásra érkező tanulókat, oktatókat és minden kíváncsi érdeklődőt. A Petőfi Irodalmi Múzeum a múzeumi és levéltári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései tárgyú felhívásra adta be pályázatát még 2016-ban, mely az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) támogatásával valósult meg az intézmény sátoraljaújhelyi filiáléjában, nettó több mint 42 millió forintos összeg felhasználásával.

Neked ajánljuk
Hogyan javíthatjuk a levegő minőségét az osztályteremben? Önálló klímaváltozás szakon tanulhatnak az új-zélandi diákok Pécsen is tanszereket gyűjtenek A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Egy estére akár biokutatók is lehetünk
Tovább a forrásra: tudas.hu
Vissza
Hírfolyam