2020. október 25., Bianka, Blanka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén a diákok és a tanárok környezettudatosságát is felmérik a Fenntarthatósági Témahéten

A Fenntarthatósági Témahét keretében most először nagyszabású fenntarthatósági kutatás indult a teljes Kárpát-medencei magyar nyelvű oktatás területén.

Az ez évi Fenntarthatósági Témahét keretében hagyományteremtő szándékkal indult egy Kárpát-medencei fenntarthatósági kutatás. A vizsgálódás a diákok és tanáraik fenntarthatóságról alkotott véleményét kívánja felmérni: mit gondolnak róla, mit tesznek, mit tennének érte, a fenntarthatóság fogalomkörön belül hova helyezik a hangsúlyt, mi foglalkoztatja őket.

A kutatás kiemelt célcsoportjai a 10–18 éves, felső tagozatos és középiskolás diákok, illetve bármely általános és középiskolában oktató pedagógus.

A 2020. év tapasztalatait figyelembe véve a kutatást a tervek szerint a jövőben a témahét keretében minden évben megszervezik. 

A kutatást a PontVelem Nonprofit Kft. szervezi, a módszertanát és az eredmények feldolgozását több hazai egyetem és szervezet biztosítja. A diákok okostelefonról és egyéb digitális okoseszközről elérhető kérdőív segítségével mondhatják el véleményüket. A maximum 10 perc alatt kitölthető online kérdőív az alábbi kérdésekre irányul:

  • milyen környezeti problémákat ismer,
  • mit gondol a fenntarthatóságról,
  • jelenleg mit tesz és a jövőben mit tenne a fenntarthatóságért,
  • milyen tapasztalatai voltak a témahéten.

A kutatás adatait, az online kérdőívek és a fókuszcsoportos interjúk eredményeit a kutatásban részt vevő szakmai szervezetek dolgozzák fel, előre koordinált módon. Az eredményeket hazai és nemzetközi oktatásirányítási és tudományos fórumokon publikálják majd.

Neked ajánljuk
„A tűz jó szolga, de rossz mester!” – Információk, letölthető anyagok pedagógusok részére Mindenki lehet ételmentő! Rohamtempóban emelkedik a hőmérséklet az óceán legmélyebb pontjain Kék bolygó címmel indít podcastot Áder János Aggasztó mértékben olvadnak a svájci gleccserek
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam