2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Időszaki használtelem-, mobiltelefon- és e-kütyügyűjtő bajnokság indult a Fenntarthatósági Témahéten

A PontVelem iskolák és diákok részére írt ki szelektívhulladék-gyűjtő versenyt a Fenntarthatósági Témahét keretein belül.

Az akciós gyűjtési időszak alatt a diákok a PontVelem Okos Program keretében gyűjtött használt elemeket, használt mobiltelefonokat és e-kütyüket az iskolai kapcsolattartójuknak adhatják le.

A Pont Velem minden, a diákok részére jóváírt 10 000 GyűjtőPont után egy fát ültet Budakeszin.

A gyűjtési időszak alatt a hulladékonként legtöbb kupont beváltó, illetve GyűjtőPontokat gyűjtő 5-5 általános iskolás korú diák nyerhet ajándékot. A pontvelem.hu oldalon található toplista segítségével folyamatosan figyelemmel kísérhető az adott időszakban a diákok által beváltott kuponok száma és az iskolák helyezése.

A toplistán nyomon követhető, hogy az iskolák és a diákok az adott időszakban hány kg használt elemet, mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtöttek. A gyűjtött hulladékok súlya nem jelenik meg azonnal, de a jóváírt kilogrammok maximum két óra elteltével frissülnek.

Minden megye legtöbb használt elemet gyűjtő iskolája 35 000 forint alapítványi támogatásban részesül. Az ország legtöbb használt mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtő iskolája Telenor Hipersuli TudatosNet képzéseket nyer.

Az 5 legeredményesebb diák által elnyerhető díjak és a versennyel kapcsolatos további információk a www.pontvelem.hu oldalon érhetők el.

  • Az időszaki gyűjtőverseny időtartama: 
    2020. október 5. – 2020. november 20. 12 óráig
Neked ajánljuk
Közoktatási intézmények csatlakozását is kérik az európai hulladékcsökkentési héthez Közoktatási intézmények csatlakozását is kérik az európai hulladékcsökkentési héthez Óriásporszívóval akarják eltávolítani a műanyaghulladékot egy belga természetvédelmi területről Száz új hulladékszállító jármű áll munkába Budapesten A parlagon hagyott földek is segíthetnék a klíma ügyét
Tovább a forrásra: pontvelem.hu
Vissza
Hírfolyam