2021. június 16., Jusztin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Időszaki használtelem-, mobiltelefon- és e-kütyügyűjtő bajnokság indult a Fenntarthatósági Témahéten

A PontVelem iskolák és diákok részére írt ki szelektívhulladék-gyűjtő versenyt a Fenntarthatósági Témahét keretein belül.

Az akciós gyűjtési időszak alatt a diákok a PontVelem Okos Program keretében gyűjtött használt elemeket, használt mobiltelefonokat és e-kütyüket az iskolai kapcsolattartójuknak adhatják le.

A Pont Velem minden, a diákok részére jóváírt 10 000 GyűjtőPont után egy fát ültet Budakeszin.

A gyűjtési időszak alatt a hulladékonként legtöbb kupont beváltó, illetve GyűjtőPontokat gyűjtő 5-5 általános iskolás korú diák nyerhet ajándékot. A pontvelem.hu oldalon található toplista segítségével folyamatosan figyelemmel kísérhető az adott időszakban a diákok által beváltott kuponok száma és az iskolák helyezése.

A toplistán nyomon követhető, hogy az iskolák és a diákok az adott időszakban hány kg használt elemet, mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtöttek. A gyűjtött hulladékok súlya nem jelenik meg azonnal, de a jóváírt kilogrammok maximum két óra elteltével frissülnek.

Minden megye legtöbb használt elemet gyűjtő iskolája 35 000 forint alapítványi támogatásban részesül. Az ország legtöbb használt mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtő iskolája Telenor Hipersuli TudatosNet képzéseket nyer.

Az 5 legeredményesebb diák által elnyerhető díjak és a versennyel kapcsolatos további információk a www.pontvelem.hu oldalon érhetők el.

  • Az időszaki gyűjtőverseny időtartama: 
    2020. október 5. – 2020. november 20. 12 óráig
Neked ajánljuk
Nyereményjáték indult az elektromos hulladék hasznosulása érdekében Nyereményjáték indult az elektromos hulladék hasznosulása érdekében Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Ingyenes startup-dizájntáborra pályázhatnak a középiskolások
Tovább a forrásra: pontvelem.hu
Vissza
Hírfolyam