2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

1/7 Húsmentes – vetélkedő felsősöknek

„Hallottál már arról, hogy heti egy húsmentes nap beiktatásával is sokat tehetsz a környezetünkért, az állatokért és saját egészségedért?” 3 fordulós környezeti nevelési vetélkedő indul felső tagozatos diákok 3 fős csapatainak a húsmentes táplálkozás népszerűsítésére.

A Magyar Természetvédők Szövetsége „1/7 Húsmentes” vetélkedője 2020. október–december között kerül megrendezésre. A vetélkedőre felső tagozatos diákokból álló 3 fős csapatok jelentkezését várják az ország bármely részéből (iskolánként tetszőleges számú csapattal) – írja a Csupazöld.

A szervezők célja, hogy a részt vevő diákok megismerkedjenek a húsfogyasztásuk csökkentésének előnyeivel.

A vetélkedő során a csapatokat változatos, kreatív feladatok várják. A vetélkedő három elektronikus fordulóból áll. A feladatok úgy kerülnek kialakításra, hogy azt az esetleges otthoni oktatás mellett is meg tudják oldani a csapatok. Az első fordulóban megismerkednek a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, a változatos táplálkozás előnyeivel, különböző kultúrák táplálkozási szokásaival. A második fordulóban kutatómunkát végeznek a témában és a tanultakat bemutatják társaiknak. A harmadik fordulóban a gyakorlatban is kipróbálják a megszerzett ismereteket.

A Zöld Pók és a Tudatos Vásárlók ebben a videóban megmutatják, milyen a klímabarát tányér Forrás: Zöld Pók Videó/youtube.com

A legjobb eredményt elért 5 csapat tagjait ajándékcsomaggal (környezettudatos termékek, játékok és kiadványok), a győztes csapatot pedig 50 000 Ft értékű sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazzák.

Neked ajánljuk
Tíz kisfilmből álló animációs tananyag készült az erdészeti szakközépiskolák tanulói számára Tíz kisfilmből álló animációs tananyag készült az erdészeti szakközépiskolák tanulói számára Egy kávé mellett könnyebb átlátni az összefüggéseket A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: csupazold.hu
Vissza
Hírfolyam