2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

1/7 Húsmentes – vetélkedő felsősöknek

„Hallottál már arról, hogy heti egy húsmentes nap beiktatásával is sokat tehetsz a környezetünkért, az állatokért és saját egészségedért?” 3 fordulós környezeti nevelési vetélkedő indul felső tagozatos diákok 3 fős csapatainak a húsmentes táplálkozás népszerűsítésére.

A Magyar Természetvédők Szövetsége „1/7 Húsmentes” vetélkedője 2020. október–december között kerül megrendezésre. A vetélkedőre felső tagozatos diákokból álló 3 fős csapatok jelentkezését várják az ország bármely részéből (iskolánként tetszőleges számú csapattal) – írja a Csupazöld.

A szervezők célja, hogy a részt vevő diákok megismerkedjenek a húsfogyasztásuk csökkentésének előnyeivel.

A vetélkedő során a csapatokat változatos, kreatív feladatok várják. A vetélkedő három elektronikus fordulóból áll. A feladatok úgy kerülnek kialakításra, hogy azt az esetleges otthoni oktatás mellett is meg tudják oldani a csapatok. Az első fordulóban megismerkednek a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, a változatos táplálkozás előnyeivel, különböző kultúrák táplálkozási szokásaival. A második fordulóban kutatómunkát végeznek a témában és a tanultakat bemutatják társaiknak. A harmadik fordulóban a gyakorlatban is kipróbálják a megszerzett ismereteket.

A Zöld Pók és a Tudatos Vásárlók ebben a videóban megmutatják, milyen a klímabarát tányér Forrás: Zöld Pók Videó/youtube.com

A legjobb eredményt elért 5 csapat tagjait ajándékcsomaggal (környezettudatos termékek, játékok és kiadványok), a győztes csapatot pedig 50 000 Ft értékű sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazzák.

Neked ajánljuk
Az UNESCO szerint a klímaváltozásnak az iskolai tananyagban van a helye Edukációs kampány indult a méhekért Elő a cerkával, ecsettel, filccel – ismerkedj meg a hermelinnel! Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: csupazold.hu
Vissza
Hírfolyam