2021. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mindenki lehet ételmentő!

Tudjuk-e, hogy a tudatos vásárlás, a hűtőbe való helyes pakolás, a mértéktartó étkezés, a fel nem használt élelmiszerek adományozása, de még a komposztálás is hozzájárulhat ahhoz, hogy Ételmentőkké váljunk?

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) „Do Good: Save Food!” címmel nemzetközi felhasználásra szánt kiadványsorozatot készített négy korosztály számára. A „Legyél te is Ételmentő!” ennek a sorozatnak az első darabja, aminek lefordítását és népszerűsítését a Jövő Nemzedékek Szószólója és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület együtt karolta fel.

A kiadvány nemzetközi szinten alapvetően az 5–7 éves korosztályt célozza
meg, de itthon – tágabban értelmezve – az összeállítók alsó tagozatos diákoknál ajánlják a használatát, ugyanakkor bizonyos feladatokat már az óvodásokkal is el lehet végezni.

A cél a gyerekek fogékonnyá tétele a téma iránt, az arra való rávilágítás, hogy a mindennapokban apró lépésekkel, odafigyeléssel mindenki segíthet, illetve tehet valamit az élelmiszer-pazarlás csökkentése érdekében.

A kiadvány háttérismeretekkel segíti a pedagógusokat, szülőket, többféle feladattal
cselekvésre ösztönzi, és arra buzdítja a gyerekeket, hogy otthon is alkalmazzák a megszerzett tudást.

A kiadvány az alábbi linken érhető el, az anyaghoz készült ajánló és segédlet pedig itt.

Aki kíváncsi a FAO-sorozat többi kötetére is, angol nyelven megtalálja őket a következő linkeken: 5 és 7 év közötti korcsoport8 és 9 év közötti korcsoport; 10 és 13 év közötti korcsoport;  14 év feletti korcsoport.

Neked ajánljuk
A felelős állattartás tanulható A klímaváltozás súlyosságát, de a lehetséges megoldásokat is megismerték az elnöki tanórát meghallgató diákok Régi sláger, aktuális üzenet A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft Továbbra is problémát jelent a nitrátszennyezés Európában
Tovább a forrásra: ajbh.hu
Vissza
Hírfolyam