2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„A tűz jó szolga, de rossz mester!” – Információk, letölthető anyagok pedagógusok részére

Nincs jobb, mint egy finom sült szalonna, grillezett zöldség, birkapaprikás szabad tűzön elkészítve vagy egy beszélgetés a tábortűz mellett. De a gondatlanul meggyújtott vagy nem megfelelően eloltott tüzek sok millió négyzetméter erdő, rét és benne több százezer élőlény pusztulását okozzák.

Mivel a hazai erdőtüzek 99 százalékban emberi gondatlanságból és figyelmetlenségből keletkeznek, a Life+-program támogatásával a Nébih pedagógusok, szociális munkások, mezőgazdasági termelők és erdőtüzek megelőzésével foglalkozó szakértők bevonásával hozta létre a FIRELIFE programot, amely egy edukációs és erdőtűz-megelőzési projekt.

Külföldi tapasztalatok és hazai kutatások igazolják, hogy hatékony kommunikációs kampányokkal az erdőtüzek nagy része megelőzhető, időben megfékezhető.

Az erdotuz.hu oldalon elérhető tájékoztató és szemléletformáló anyagokból minden korosztály számára találhatunk könnyen befogadható módon megfogalmazott információkat arról, hogy hol, mikor és hogyan szabad tüzet gyújtani, illetve hogy mire kell figyelni a tűz használatánál.

Neked ajánljuk
Klímatudatos kalandokra hívja a gyerekeket a Cartoon Network Edukációs kampány indult a méhekért Az ENSZ üzenete az óceánok világnapján: eljött a cselekvés ideje A Vöröskereszt munkatársait látja vendégül a Gyulai Várfürdő Csaknem ötven fokra melegedett a talaj Szibériában
Tovább a forrásra: erdotuz.hu
Vissza
Hírfolyam