2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„A tűz jó szolga, de rossz mester!” – Információk, letölthető anyagok pedagógusok részére

Nincs jobb, mint egy finom sült szalonna, grillezett zöldség, birkapaprikás szabad tűzön elkészítve vagy egy beszélgetés a tábortűz mellett. De a gondatlanul meggyújtott vagy nem megfelelően eloltott tüzek sok millió négyzetméter erdő, rét és benne több százezer élőlény pusztulását okozzák.

Mivel a hazai erdőtüzek 99 százalékban emberi gondatlanságból és figyelmetlenségből keletkeznek, a Life+-program támogatásával a Nébih pedagógusok, szociális munkások, mezőgazdasági termelők és erdőtüzek megelőzésével foglalkozó szakértők bevonásával hozta létre a FIRELIFE programot, amely egy edukációs és erdőtűz-megelőzési projekt.

Külföldi tapasztalatok és hazai kutatások igazolják, hogy hatékony kommunikációs kampányokkal az erdőtüzek nagy része megelőzhető, időben megfékezhető.

Az erdotuz.hu oldalon elérhető tájékoztató és szemléletformáló anyagokból minden korosztály számára találhatunk könnyen befogadható módon megfogalmazott információkat arról, hogy hol, mikor és hogyan szabad tüzet gyújtani, illetve hogy mire kell figyelni a tűz használatánál.

Neked ajánljuk
Európai közönségdíjat nyert a vásárhelyi Klímanócska program Fenntartható és takarékos gazdálkodásra ösztönzi a fiatalokat a Zöldiránytű mobilalkalmazás Több mint nyolcvanezer üveg Béres-cseppet kaptak a pedagógusok Étellel segítik a rászorulókat Modern külsejű ősmadár maradványára bukkantak
Tovább a forrásra: erdotuz.hu
Vissza
Hírfolyam