2021. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is sikeres volt a Fenntarthatósági Témahét

Az iskolákban megtartott Fenntarthatósági Témahéten idén október 5. és 9. között több mint 1800 intézményből mintegy 400 ezer diák vett részt. A regisztrálók között 120-nál is több határon túli iskola volt.

Arról, hogy a programsorozat mitől lett ilyen sikeres, az egyik főszervező, Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója beszélt csütörtökön a TEDxDanubia Countdown online konferencián.

Mivel a fiatalok lételeme az online világ, ezért egyre nagyobb figyelmet szentelünk annak, hogy a témahéten minél több legyen a digitális elem

– emelte ki. Matolcsy Miklós szerint az is fontos szempont, hogy a Fenntarthatósági Témahéten nem ismétlik magukat: az esemény évről évre megújul. Arra is figyelnek, hogy minden esztendőben legyenek élményszerű programok, amelyek megmozgatják a diákságot, és kiviszik őket az iskola falain túlra: idén például faültetésre vállalkozhattak a nebulók.

Ami pedig a háromfős diákcsapatok közötti versenyt illeti: ezen jellemzően több mint ezer csapat szokott elindulni. A témahét üzeneteit igazán a pedagógusoknak kell átadni, épp ezért a tanároknak minden évben online és személyesen is tartanak képzéseket. Ezek a foglalkozások mára egyfajta szakmai workshopokká váltak.

Mivel a fiatalok lételeme a netes világ, ezért egyre nagyobb figyelmet szentelnek a szervezők annak, hogy a tematikus héten minél több digitális elemet, például különféle alkalmazásokat is használjanak. Idén a témahét kapcsán egy kutatás is indult a Kárpát-medencében, amely annak igyekszik utánajárni, hogy a diákok és a tanárok mit gondolnak a fenntarthatóságról.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás ellen küzdő fiatal nemzedék tehetségeinek felkarolása a cél Hogyan javíthatjuk a levegő minőségét az osztályteremben? Szemléletformáló workshopok az újrahasznosítás jegyében Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam