2021. augusztus 4., Dominika, Domonkos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ösztöndíjprogram környezettudatos egyetemistáknak

Speciális gyakornoki lehetőséget kínál egyetemistáknak a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány. A gyakornoki programban a legnagyobb magyar cégeknél helyezkedhetnek el és szerezhetnek értékes szakmai tapasztalatot a kiválasztott hallgatók.

A pályázati kiírás szerint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány célja, hogy a gyakornoki pozíciók számától függően számos olyan kiválasztott, tehetséges hallgatót támogasson, aki környezettudománnyal, klímaváltozással, természetvédelemmel, fenntarthatósággal, zöldinnovációval, vízgazdálkodással kapcsolatos témával foglalkozik.

A programban a kiválasztott hallgatók hazai szakcégeknél és más, környezetvédelmi és vízügyi fókuszú szervezeteknél szerezhetnek értékes szakmai tapasztalatot.

A diákok olyan hazai szakcégeknél helyezkedhetnek el, mint a Mol, az E.ON, a MÁV,
a TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft., a Hungarian Business Leaders Forum,
a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, vagy például a Duna-Dráva Cement.

Tóth Márk, a Kék Bolygó Alapítvány munkatársa – aki maga is gyakornokként kezdte pályáját – úgy látja, hogy a munkahelyválasztásnál a tapasztalatszerzés és a további karrierlehetőség mellett egyre több fiatalnak szempont a fenntarthatóság, a cég zöld működése. Szerinte az egyetemi oktatásban nehéz átadni ezeket a gyakorlati tapasztalatokat, de a gyakornoki munka adhat egy helyzeti előnyt.

Forrás: Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány/facebook.com

Az egyetemisták körében a zöld gondolkodásmód a mindennapok szintjén is kézzelfogható, a fiatalok ezt a szellemiséget akár egy nagyvállalati környezetben is tudják hasznosítani.

Neked ajánljuk
Az újrahasznosítás, a műanyagkrízis és a vízszennyezés is beindította a fiatal innovátorok fantáziáját Új oktatóanyag mutatja be, mennyi mindent tanulhatunk a természettől A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei A BKK augusztusi akciója: hétfőnként diákbérlettel kedvezményes jegy váltható az állatkertbe Úgy tűnik, az új energiacímkéket még szoknunk kell
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam