2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európai közönségdíjat nyert a vásárhelyi Klímanócska program

A program az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében pályázott. A közönségdíjjal a Tree-nation nemzetközi faültetési szervezet egy fatelepítő projektjét nyerték meg.

A 2020. november 21–29-i héten az Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozata keretében megszólítják a hulladékot csökkenteni és a környezetükért tenni vágyókat. [...] Ebben az évben a láthatatlan hulladék csökkentésére hívják fel a figyelmet – osztotta meg Vásárhely24.com oldallal Bozókiné Szabó Ildikó, az Országos Klímareferens Hálózat Szemléletformálási Tagozat vezetője, a Szabadság Téri Óvoda szakmai vezetője.

Hozzátette, Európa eddig harminc országát megmozgató, november végi önkéntes rendezvénysorozatához már 5. éve csatlakozik a Klímanócskák program, amely 2020. november 5-én elnyerte az európai közönségdíjat.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét első versenyprogramjára a KlimanÓcska falva  program leírásával és fényképeivel pályáztak. Nyereményük a Tree-nation nemzetközi faültetési szervezet egy fatelepítő projektje: a fák a Klímanócska nevet fogják viselni. Bozókiné Szabó Ildikó elmondta: 2018-ban ennek a versenynek a keretében Környezetvédelmi Oscar-díj-jelölést is kapott a program.

Neked ajánljuk
Fenntartható és takarékos gazdálkodásra ösztönzi a fiatalokat a Zöldiránytű mobilalkalmazás Fenntartható és takarékos gazdálkodásra ösztönzi a fiatalokat a Zöldiránytű mobilalkalmazás Több mint nyolcvanezer üveg Béres-cseppet kaptak a pedagógusok Étellel segítik a rászorulókat Modern külsejű ősmadár maradványára bukkantak
Tovább a forrásra: vasarhely24.com
Vissza
Hírfolyam