2021. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így mutatták be videóikban a nyertes diákok az élelmiszer-pazarlás problémáját

Az élelmiszer-pazarlás csökkentését, és ezáltal a magyar munkahelyek védelmét célozta az Élelmezési Világnap alkalmából meghirdetett iskolai kisfilmpályázat. Az Agrárminisztérium által meghirdetett megmérettetés több mint 120 ezer felhasználót ért el a legnépszerűbb közösségi portálon.

A minisztérium felhívására 13 agrárszakiskola pályázott szemléletformáló kisfilmmel, amelyek között akadt „híradós tudósítás”, „játékfilm” és ismeretterjesztő klip egyaránt. A NÉBIH, FAO és az Agrárminisztérium munkatársaiból álló szakmai zsűri pontozta a videókat megadott szempontok alapján.

Az első helyezést az Alföldi ASzC Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumának csapata érdemelte ki.

Te mit teszel a pazarlás ellen? Bethlen Gábor SZKI Forrás: Bethlen Gábor SZKI/youtube.com

Második helyezett lett az Alföldi ASzC Bársony István Mezőgazdasági Technikum.

Te mit teszel az élelmiszerpazarlás ellen? Forrás: Anna Székely/youtube.com

Harmadik helyen végzett az Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium:

Te is (t)ehetsz ellene! Élelmiszerpazarlás Forrás: Ildikó Bertalan/youtube.com

A közönségszavazáson a Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium bizonyult a legjobbnak. 

Forrás: Daniel Rafael/youtube.com
Neked ajánljuk
Az UNESCO szerint a klímaváltozásnak az iskolai tananyagban van a helye Edukációs kampány indult a méhekért Környezetvédelmi szakpszichológus képzés indul az ELTE-n Pár éven belül emberen is tesztelik az öregedést legyőző eljárást Rekordhőséget hozott a június az Egyesült Államokban
Tovább a forrásra: zipmagazin.hu
Vissza
Hírfolyam