2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntartható és takarékos gazdálkodásra ösztönzi a fiatalokat a Zöldiránytű mobilalkalmazás

A fenntartható szemléletet és a tudatos pénzügyi magatartást ötvözi a Pénziránytű Alapítvány legújabb, a Z generáció igényeire szabott edutainment eszköze, mely a középiskolásoknak nyújt támogatást abban, hogy mindennapi döntéseikben egyszerre tudjanak ökotudatosan és pénztárcakímélő módon gondolkodni.

Az ingyenesen elérhető Zöldiránytű mobilapplikáció a családok és a fiatalok hétköznapi döntéseinek támogatása mellett a tavaszi köznevelési témahetek tanóráit is hatékonyan kiegészítheti majd, de a középiskolai tanárok mindennapi oktató munkájába is beépíthető – derül ki az alapítvány közleményéből.

A Pénziránytű Alapítvány megalakulása óta szívügyének tekinti a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztését, az utóbbi években azonban - összhangban a fenntarthatóságot szem előtt tartó szemlélettel - a mindennapi pénzügyi döntések sorát egy új dimenzióval is kiegészítették. 

A digitális munkarendben nagyon hasznos segítséget jelentő Pénziránytű Online Digitális Akadémiájuk pénzügyi moduljába is beépültek az ökotudatos gondolatok, s a havi rendszerességgel honlapjukon megjelenő, az iskolai oktató munkát segítő Kahoot kvízeik legújabb sorozata is a zöld családi költségvetés témáját járja körül. 

A Zöldiránytű alkalmazás a 14-20 éves korosztály hétköznapjaitól egészen a fiatal felnőttkorban elérkező, hosszú távra szóló választási lehetőségekig térképezi fel a diákok élethelyzeteit. Az app hasznos tippekkel, érdekes sztorikkal, játékos kvízekkel, véleményszavazásokkal és pénzügyi döntésekkel, valamint fenntarthatósággal foglalkozó friss oldalakra való kitekintéssel támogatja a diákok szemléletformálását.

A Zöldiránytű mobilalkalmazás minden fejezete támogatja a fiatalokat abban, hogy összhangot teremtsenek mindenkori jóllétük és jólétük között, s tudatosan figyelhessenek oda döntéseik pénztárcájukra és bolygónkra gyakorolt rövid- és hosszútávú hatásaira. 

A Zöldiránytű az Alapítvány honlapjáról is elérhető: penziranytu.hu/zoldiranytu

Neked ajánljuk
A klímaváltozás súlyosságát, de a lehetséges megoldásokat is megismerték az elnöki tanórát meghallgató diákok A fenntarthatóságról készített szemléletformáló filmsorozattal szólítja meg a legkisebbeket a Spar Lábbusszal az iskolába A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam