2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új közösségi platform erősítheti a fiatalok környezettudatosságát

A Földemért Nonprofit Kft. kreatív, közösségimédia-, marketing-, informatikai és környezetvédelmi szakemberekből álló fiatal fejlesztőcsapata olyan terméket szeretett volna létrehozni, amellyel a fiatalokra fókuszálva tudnak valami értékeset alkotni és tenni a világért.

A díjmentesen letölthető közösségi platformon a regisztrálók meg tudják osztani a tevékenységeiket, élményeiket egymással, és folyamatosan nyomon követhetik, mennyire élik környezettudatosan az életüket, hogyan viszonyulnak a világ kihívásaihoz.

A fejlesztés mottója: a HOLNAPP tőletek lesz jobb, tőletek lesz más!

Az alkalmazásban fotós és videós tartalmakat is meg lehet osztani, melyeket a regisztrált felhasználók véleményezhetnek. Ezáltal visszacsatolásokat kapnak az alkalmazáson keresztül tevékenységükről és arra vonatkozóan is, hogy mennyire hatékonyak és aktívak a környezetvédelem területén.

Fotó: holnapp.hu

A felhasználók igazi 21. századi, virtuális, zöld környezetben tudnak digitális lábnyomot hagyni maguk után, és meg tudják mutatni azokat a történéseket a hétköznapjaikból, melyek mások számára is például szolgálhatnak. A HOLNAPP egyik legizgalmasabb saját fejlesztésű funkciója, hogy egyedi algoritmus alapján a rendszer mérőszámokkal visszajelzést ad arra vonatkozóan, hogy ki mennyire éli környezettudatosan az életét.

A platform kreatív stábja létrehozta a Greenfluenszer fogalmat is, a klímatudatos véleményvezér fiatalok ugyanis nagyban hozzájárulhatnak a nemes ügy népszerűsítéshez, így „A klímaváltozás kezelése a digitális térben a fiatalok szintjén” igazi trenddé válhat a jövőben.

Az applikációt 2020. december 12-én mutatják be a webfelületükön, a holnapp.hu oldalon, illetve a Facebookon és a YouTube-on élőben közvetített eseményen.

Neked ajánljuk
Mit gondolnak a gyerekek a klímaváltozásról? Új oktatóanyag mutatja be, mennyi mindent tanulhatunk a természettől Rangos fenntarthatósági díj döntősei között a Széchenyi István Egyetem Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: kidsnews.hu
Vissza
Hírfolyam