2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tíz kisfilmből álló animációs tananyag készült az erdészeti szakközépiskolák tanulói számára

Az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány megbízásából, az Agrárminisztérium támogatásával született sorozat az erdősítés témakörében jelent online elérhető segédletet. A videók szabadon megtekinthetők az Országos Erdészeti Egyesület YouTube-csatornáján.

Az Országfásítási programhoz kapcsolódva az online oktatást támogató néhány perces animációk az erdészeti szakközépiskolai tananyag erdősítésekkel kapcsolatos fejezeteihez nyújtanak hasznos kiegészítést.

Összefoglalják az új erdők létesítésének és a meglévő erdők megújításának lépéseit.

A tíz kisfilmből álló tananyag-animációs sorozat a szakközépiskolai diákok mellett a magánerdő-tulajdonosok és az erdőtelepítésekre pályázó önkormányzatok számára is hasznos segítség lehet az erdőben folyó munkák folyamatának megismerésére.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület/youtube.com

A 154 éves Országos Erdészeti Egyesület egyik kiemelt célja a felnövekvő nemzedékek környezettudatos nevelése. Készítettek applikációt, a tavaszi Covid-lezáráskor online sorozatot indítottak „Online Erdei Iskola”, most ősszel pedig „Mi fán terem az erdő?” címmel.

Neked ajánljuk
Önálló klímaváltozás szakon tanulhatnak az új-zélandi diákok A tudatos fogyasztóvá nevelés érdekében pályázhatnak az iskolák Kivonja a magyar piacról az egyszer használatos műanyag poharait a Coca-Cola Felértékelődhetnek az északi fekvésű ingatlanok Négy nap alatt csaknem kilenc tonna hulladéktól tisztították meg a Bodrogot
Tovább a forrásra: berek.hu
Vissza
Hírfolyam