2021. március 7., Tamás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új, ingyenes platform segíti a természettudományos tárgyak oktatását

A Tansegéd.hu oldal egy ingyenes online tudásbázis az oktatást és a tanulást segítő szemléltető és háttéranyagokkal. 

Az oldalt a Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány (Sz2 Alapítvány) hozta létre. Az alapítvány a fiatalon elhunyt névadó, Szabó Szabolcs vezető szaktanár eszmeiségét szeretné tovább vinni, és mint közleményükben írták,

„a tudományos oktatás fényes múltjára büszke, jelenéért aggódó és jövőjéért tenni akaró platformként kívánja szolgálni pedagógusok, pedagógushallgatók, diákok, szülők, szimpatizánsok és a szakembereket munkaadóként foglalkoztató szervezetek építő együttműködését”.

A Tansegéd.hu nem pusztán linkgyűjtemény, hanem folyamatosan bővített, oktatási segédanyagokat tartalmazó adatbázis, amelyben a tanárok kulcsszavak segítségével kereshetnek, illetve témakörök és a tananyag típusa szerint is egyszerűen találhatnak az óráikat jól kiegészítő szemléltető és háttéranyagokat.

Első körben a Kémia Tansegéd és a Földrajz Tansegéd programok indultak el az online felületen, de a tervek szerint hamarosan elindítják a Biológia, Fizika, Környezetismeret és Természetismeret Tansegédeket is. A tartalmakat középiskolai tanárok gyűjtötték össze és próbálták ki, a feltöltött anyagokat pedig egyetemi oktatók lektorálták.

Neked ajánljuk
Egyre több óvoda zöldül be az országban Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva Ötödik alkalommal szerveznek online erdőismereti vetélkedőt középiskolásoknak Fukushima: az atomerőmű végleges elbontását 2050-re tervezik Elektromos mobilitás: bővül a hazai töltőhálózat
Tovább a forrásra: qubit.hu
Vissza
Hírfolyam