2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fákkal ünnepli a gólyákat a Soproni Egyetem

Minden évben, a tanulmányaikat ősszel megkezdő valamennyi elsős hallgatója után egy-egy facsemetét ültet el a Soproni Egyetem (SOE), elsősorban Sopronban és a város környékén.

Ezenfelül a tanulmányaikat megkezdő évfolyamok is saját fát fognak ültetni az egyetem vagy a város frekventált területein – közöte az intézmény az MTI-vel.

A kezdeményezés révén évente több mint ezer fát ültetnek majd el a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. segítségével, így néhány év múlva az erdővel borított területek nagysága növekszik hazánkban.

A faültetési program összhangban van az Agrárminisztérium által 2019-ben indított Országfásítási programmal – húzta alá az intézmény közleménye, hangsúlyozva, hogy a Soproni Egyetem elkötelezett a fenntartható, környezetbarát működés mellett, amely az egyetem négy karán a kutatásokban és az oktatott tantárgyakban is nagy hangsúlyt kap.

A Soproni Egyetem idén felkerült a legzöldebb, környezettudatos egyetemek világranglistájára, a Green Metric rangsorra. Tóth Bálint, az egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke szerint a programmal nemcsak a zöldterületek növeléséhez járulnak hozzá, hanem hűek maradnak az egyetem értékrendjéhez is.

Neked ajánljuk
Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny 2021-ben is díjazták az élhető bolygó megőrzésén fáradozó „ifjú hősöket” Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam