2021. március 8., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fákkal ünnepli a gólyákat a Soproni Egyetem

Minden évben, a tanulmányaikat ősszel megkezdő valamennyi elsős hallgatója után egy-egy facsemetét ültet el a Soproni Egyetem (SOE), elsősorban Sopronban és a város környékén.

Ezenfelül a tanulmányaikat megkezdő évfolyamok is saját fát fognak ültetni az egyetem vagy a város frekventált területein – közöte az intézmény az MTI-vel.

A kezdeményezés révén évente több mint ezer fát ültetnek majd el a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. segítségével, így néhány év múlva az erdővel borított területek nagysága növekszik hazánkban.

A faültetési program összhangban van az Agrárminisztérium által 2019-ben indított Országfásítási programmal – húzta alá az intézmény közleménye, hangsúlyozva, hogy a Soproni Egyetem elkötelezett a fenntartható, környezetbarát működés mellett, amely az egyetem négy karán a kutatásokban és az oktatott tantárgyakban is nagy hangsúlyt kap.

A Soproni Egyetem idén felkerült a legzöldebb, környezettudatos egyetemek világranglistájára, a Green Metric rangsorra. Tóth Bálint, az egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke szerint a programmal nemcsak a zöldterületek növeléséhez járulnak hozzá, hanem hűek maradnak az egyetem értékrendjéhez is.

Neked ajánljuk
Egyre több óvoda zöldül be az országban Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva Ötödik alkalommal szerveznek online erdőismereti vetélkedőt középiskolásoknak A Föld fölött uralmat szerző ember a „természet balesete” Újabb honlapon rendelhetünk közvetlenül termelőktől, háztól házig
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam