2022. január 21., Ágnes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

UNESCO–Japán díj a fenntarthatóságra való nevelésért

Az UNESCO pályázati felhívást tett közzé: a fenntartható fejlődésre nevelésért létrehozott UNESCO–Japán díjra lehet pályázni 2021. március 14-ig.

Fotó: unesco.org

A japán kormány által finanszírozott díj egyének, szervezetek és intézmények fenntartható fejlődésre való neveléssel kapcsolatos projektjét vagy programját kívánja honorálni és bemutatni. A program keretében alkalmanként 3 díjat adnak át, díjazottanként 50 000 USD jutalommal, valamint a nyerteseket felkérik, hogy csatlakozzanak a Fenntartható Fejlődésre Nevelés Globális Cselekvési Program Partneri Hálózataiba az UNESCO-val való hosszú távú együttműködés érdekében. A díjat az UNESCO Végrehajtó Tanácsa 195. ülésének 2014. októberi döntése alapján hozták létre, és 2015 novemberében adták át első alkalommal a kiválasztott 3 díjazottnak. Az UNESCO Végrehajtó Tanácsának 2019. novemberi döntése szerint a díj megújult, az ezt követő hatéves ciklusban a díjat kétévente ítélik oda (2021-ben, 2023-ban és 2025-ben).

A pályázás két lépcsőben történik. Először a pályázó személy, intézmény vagy nem kormányzati szervezet feltölti pályázatát az e célból létrehozott online felületre, majd a beérkezett pályázatok közül az UNESCO azokat fogadja be, melyeket az adott tagállam támogat. Hozzáférést a platformhoz az esdprize@unesco.org e-mail-címen lehet kérni. Pályázati határidő a Magyarországról benyújtható pályázatokra: 2021. március 14.

Pályázati szándék esetén a jelöléshez kapcsolódó angol nyelven kitöltött online formanyomtatványt, a jelölést támogató csatolandó dokumentumokkal legkésőbb 2020. március 14-ig az UNESCO e célból létrehozott online felületére kell feltölteni, és erről a pályázati anyag előzetes megküldésével az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságát az info@unesco.hu e-mail-címen tájékoztatni szükséges.

További információk a https://en.unesco.org/prize-esd oldalon érhetők el.

Neked ajánljuk
Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny 2021-ben is díjazták az élhető bolygó megőrzésén fáradozó „ifjú hősöket” Hálóba gabalyodott, sérült bálnára bukkantak az Antarktiszon Hogyan hasznosulhat a kidobott fenyőfa?
Tovább a forrásra: unesco.hu
Vissza
Hírfolyam