2021. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Országos program lehet az iskolai komposztálók felállítása

Nagy István agrárminiszter a Mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola udvarán felállított komposztáló megtekintésekor hangsúlyozta: végtelenül fontos, hogy a gyerekek odafigyeljenek a környezetükre.

Országos programmá bővítené az agrártárca az iskolai komposztálók felállítását, ezzel is bővítve a gyerekek tanteremben szerzett ismereteit – írja a Magyar Hírlap.

Nagy István hangsúlyozta: a komposztálással az ökológiai folyamatokra, a körforgásos gazdálkodásra hívják fel a gyerekek figyelmét, így gyakorlati tapasztalatot is szereznek arról, hogyan alakul át a szerves anyag termőfölddé.

A Móra Ferenc Általános Iskolában található, Compastor elnevezésű komposztálótechnológiát alkalmazó eszközt a helyi Humusz Maximusz Egyesület jóvoltából helyezték ki tavaly ősszel.

Mosonmagyaróváron huszonöt, a Szigetközben pedig további húsz ilyen komposztálót helyeztek ki. Nagy István elmondta: terveik szerint az év második felétől önkormányzatonként további komposztálókat állítanának fel, ahová bárki elvihetné a zöldhulladékot.

„Erre keressük a forrást és a lehetőséget [...], hiszen ha valóban tenni akarunk a környezetért, akkor ez egy olyan program, amely méltán találhat követőkre” – fogalmazott.

Nagy István agrárminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő megtekinti a Mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola udvarán működő komposztálót
Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Neked ajánljuk
Mit gondolnak a gyerekek a klímaváltozásról? Átfogó jelentés figyelmeztet az amazóniai esőerdő pótolhatatlan szerepére Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség Jogi segítséget is nyújt az árváknak a Regőczi Alapítvány
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam