2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Országos program lehet az iskolai komposztálók felállítása

Nagy István agrárminiszter a Mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola udvarán felállított komposztáló megtekintésekor hangsúlyozta: végtelenül fontos, hogy a gyerekek odafigyeljenek a környezetükre.

Országos programmá bővítené az agrártárca az iskolai komposztálók felállítását, ezzel is bővítve a gyerekek tanteremben szerzett ismereteit – írja a Magyar Hírlap.

Nagy István hangsúlyozta: a komposztálással az ökológiai folyamatokra, a körforgásos gazdálkodásra hívják fel a gyerekek figyelmét, így gyakorlati tapasztalatot is szereznek arról, hogyan alakul át a szerves anyag termőfölddé.

A Móra Ferenc Általános Iskolában található, Compastor elnevezésű komposztálótechnológiát alkalmazó eszközt a helyi Humusz Maximusz Egyesület jóvoltából helyezték ki tavaly ősszel.

Mosonmagyaróváron huszonöt, a Szigetközben pedig további húsz ilyen komposztálót helyeztek ki. Nagy István elmondta: terveik szerint az év második felétől önkormányzatonként további komposztálókat állítanának fel, ahová bárki elvihetné a zöldhulladékot.

„Erre keressük a forrást és a lehetőséget [...], hiszen ha valóban tenni akarunk a környezetért, akkor ez egy olyan program, amely méltán találhat követőkre” – fogalmazott.

Nagy István agrárminiszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő megtekinti a Mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola udvarán működő komposztálót
Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Neked ajánljuk
A felelős állattartás tanulható A klímaváltozás súlyosságát, de a lehetséges megoldásokat is megismerték az elnöki tanórát meghallgató diákok Régi sláger, aktuális üzenet Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam