2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új tankönyvből ismerhetik meg a fiatalok a fenntarthatóságban rejlő kihívásokat és lehetőségeket

A fenntarthatóság korunk egyik legfontosabb és legösszetettebb kérdése. A Zöld Föld című kötet szerzői között ott találjuk Czippán Katalint is, portálunk környezetvédelmi szaklektorát. Az új szellemiséget tükröző tankönyv célja, hogy a diákok életközeli megközelítésben kapjanak életkoruknak megfelelő ismereteket. A tankönyv érdekessége és érdeme is egyben, hogy a szakmailag hiteles információk átadását és elsajátítását izgalmas, kreatív és interaktív módon segíti elő.

A kötet annak a fenntarthatósági nevelési-oktatási programnak a részeként készült el, amely a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával a középiskolák 9. és 10. évfolyama számára került kidolgozásra. A Zöld Föld című tankönyv mellett 
egy kerettantervből, munkafüzetből, e-learning-támogató anyagból, tanári módszertani kézikönyvből és egy 30 órás tanártovábbképzési anyagból áll.

A program fókuszában a környezeti fenntarthatóság áll, ugyanakkor annak pénzügyi, gazdasági vetületére is kitekint, ezzel is biztosítva a téma komplex és a valóságot figyelembe vevő feldolgozását.

A tankönyv szerzői aláhúzzák: „a fenntarthatóság egy komplex kérdés, a mi feladatunk, hogy riogatás helyett a diákoknak bemutassuk az összefüggéseket, rendszerszemléletet adjunk, ébresszük rá őket az egyéni felelőségükre és a cselekvés lehetőségére!”

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány oldalán az érdeklődők elolvashatják a tankönyv, illetve a munkafüzet első fejezetét.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: kbka.org
Vissza
Hírfolyam