2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva

A Pompás Napok csapata a népmesét középpontba helyezve, a népi kultúra elemeivel kiegészítve készít komplex foglalkozásokat, amelyek például a zöld jeles napok megünneplésének is mesés és játékos formát adhatnak.

Az Oktatási Hivatal által akkreditált módszertanuk a folklór, a meseterápia és tudományos kutatások eredményeire épül. Oktatásaik, előadásaik és e-bookjaik a pedagógusokhoz, szülőkhöz és gyerekekkel foglalkozó szakemberekhez szólnak.

Gyermekfoglalkozásaik, így a zöld jeles napokhoz kapcsolódó elektronikus kiadványuk is, a népmesékből táplálkozik. Így segíti a pedagógusokat abban, hogy az óvodában és az alsó tagozatban is minél színesebben dolgozhassák fel ezeket a témákat.

„Népmeséink történetekbe zárták azt a kort, amikor az ember teljes harmóniában élt a természettel”

– mutatnak rá a 8 népmesét, 2 foglalkozástervet és 2 feladatlapot tartalmazó kiadvány ajánlójában. „A tavasz, a természet újjáéledése ösztönösen arra figyelmeztet bennünket, hogy szívünkkel, lelkünkkel és cselekedeteinkkel a minket körülvevő zöld világ felé forduljunk” – olvasható a Pompás Napok oldalán.  

Neked ajánljuk
A klímaváltozás súlyosságát, de a lehetséges megoldásokat is megismerték az elnöki tanórát meghallgató diákok A felelős állattartás tanulható A fenntarthatóságról készített szemléletformáló filmsorozattal szólítja meg a legkisebbeket a Spar Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: pompasnapok.hu
Vissza
Hírfolyam