2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva

A Pompás Napok csapata a népmesét középpontba helyezve, a népi kultúra elemeivel kiegészítve készít komplex foglalkozásokat, amelyek például a zöld jeles napok megünneplésének is mesés és játékos formát adhatnak.

Az Oktatási Hivatal által akkreditált módszertanuk a folklór, a meseterápia és tudományos kutatások eredményeire épül. Oktatásaik, előadásaik és e-bookjaik a pedagógusokhoz, szülőkhöz és gyerekekkel foglalkozó szakemberekhez szólnak.

Gyermekfoglalkozásaik, így a zöld jeles napokhoz kapcsolódó elektronikus kiadványuk is, a népmesékből táplálkozik. Így segíti a pedagógusokat abban, hogy az óvodában és az alsó tagozatban is minél színesebben dolgozhassák fel ezeket a témákat.

„Népmeséink történetekbe zárták azt a kort, amikor az ember teljes harmóniában élt a természettel”

– mutatnak rá a 8 népmesét, 2 foglalkozástervet és 2 feladatlapot tartalmazó kiadvány ajánlójában. „A tavasz, a természet újjáéledése ösztönösen arra figyelmeztet bennünket, hogy szívünkkel, lelkünkkel és cselekedeteinkkel a minket körülvevő zöld világ felé forduljunk” – olvasható a Pompás Napok oldalán.  

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: pompasnapok.hu
Vissza
Hírfolyam