2021. április 12., Gyula
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Klímafüzet készült gyerekeknek az éghajlatváltozásról

A kiadvány célja, hogy olvasmányosan adja át a klímatudatossággal kapcsolatos ismereteket – elsősorban, de nem feltétlenül csak – a pesterzsébeti gyerekeknek, ezzel segítve a legfiatalabbakat és családjukat a probléma mélyebb megértésében és a „zöldebb” életmódhoz vezető út megtalálásában.

Az elsősorban gyerekeknek és szüleiknek szóló klímafüzet, amely alapvető információkat tartalmaz a témában, meghökkentő adatokat mutat be, továbbá hasznos praktikákkal, jótanácsokkal is ellátja olvasóit, a „Helyi klímastratégia kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás Pesterzsébeten” című KEHOP-pályázat keretében készült.

A tanácsok kiindulási pontot jelentenek a környezettudatos életmód kialakításához, a helyi problémák bemutatása pedig segít megérteni, hogy milyen kincseket kell megvédenünk.

A kiadványban szóba kerül az „Ökohős kihívás” mobilapplikáció is, amely további segítség lehet a napi rutinok kialakításában. „Fontos tudnunk, hogy már egészen apró dolgokkal, kicsi odafigyeléssel is rengeteget javíthatunk saját és közösségünk, környezetünk életterén” – mutat rá az ittlakunk.hu ismertetője.

A járványhelyzet miatt jelenleg online formában, az önkormányzat honlapján érhető el a kiadvány.

Neked ajánljuk
Itt a Nagy Diák Klímateszt Negyed évszázada oltják be a gyerekeket a természet szeretetével a mecseki erdei iskolák „Ember és természet” – Kárpát-medencei fotóverseny felső tagozatos és középiskolás diákok részére Rengeteg pénzt szán Amerika közlekedésfejlesztésre A befektetők közel fele már környezeti szempontokat is figyelembe vesz
Tovább a forrásra: ittlakunk.hu
Vissza
Hírfolyam