2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Jane Goodall Intézet is segít izgalmassá tenni a Fenntarthatósági Témahetet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával minden évben meghirdeti a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. A PontVelem Nonprofit Kft. felkérésére a hazai Jane Goodall Intézet a Roots&Shoots globális környezeti nevelési programmal vesz részt a témahéten. 

A 2020/2021-es tanév Fenntarthatósági Témahetének kiemelt témája az erdő mint ökoszisztéma, a zöld gazdaság, a fenntartható közösségek és a hulladék. A Roots & Shoots program egy „közel 100 országban kipróbált, nemzetközi modellen nyugvó környezeti nevelési program, melynek célja, hogy a fiatalokat cselekvésre ösztönözze, és így lehetőséget adjon a számukra, hogy a környezettudatos életmód alapjait tapasztalati úton sajátítsák el”.

Ennek szellemében öntevékeny fiatalok csoportokat alkotva tevékenykednek:

a cél, hogy felismerve a közvetlen környezetükben felmerülő környezetvédelmi vagy társadalmi problémákat, egy saját maguk által tervezett és véghezvitt programmal nyújtsanak segítséget a körülöttük lévő élőlényeknek, beleértve az embert is.

A témahétre a Jane Goodall Intézet több témakörben tartott előadással készül, illetve az R&S projektek kidolgozását segítő eszköztárat is az érdeklődők rendelkezésére bocsátja. Továbbá a „HOPE – A remény” című film vetítésével az intézet szeretné a R&S program szellemiségét és a Jane Goodall Intézet alapértékeit még közelebb hozni a diákokhoz, pedagógusokhoz.

Emellett látható lesz a dr. Jane Goodallal kifejezetten erre a hétre készült előadás, amelyben a főemlőskutató a témahéten részt vevő iskolások által feltett kérdésekre is választ ad. 

A programokról további részletek a Fenntarthatósági Témahét és a Jane Goodall Intézet honlapján találhatók.

Neked ajánljuk
Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny 2021-ben is díjazták az élhető bolygó megőrzésén fáradozó „ifjú hősöket” Érdekes animáció készült arról, hogyan lélegzik a Föld (videóval) Ismét előkelő helyen végzett a fenntarthatósági listán a Schneider Electric
Forrás: MTI/OS
Vissza
Hírfolyam