2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Negyed évszázada oltják be a gyerekeket a természet szeretetével a mecseki erdei iskolák

A Mecsekerdő Zrt. az állami erdőgazdaságok sorában az elsők között hozta létre erdei iskoláit 1996-ban. A kerek évforduló alkalmából az online oktatásban is felhasználható izgalmas játékokat és ismeretterjesztő sorozatokat készít, valamint közös emlékgyűjtésre hív a baranyai társaság.

Ripszám István, az erdőgazdaság vezérigazgatója az évforduló kapcsán rámutatott: az erdei iskolák valódi természetismereti központként működnek, az iskolai programok során képzett erdőpedagógusok vezetésével, gyakorló erdészek közreműködésével a fenntarthatóságra nevelik a fiatalabb korosztályt.

Az erdei iskolák jubileumi évében március 22-én iskolásoknak és kisgyerekes családoknak szánt online természetismereti sorozatot indítanak 25 év – 25 erdei kincs címmel.

A  hetente megjelenő kis videókhoz és letölthető feladatlapokhoz egy nyereményjáték is társul az erdőgazdaság közösségimédia-oldalán. Amint a járványhelyzet engedi, jelvényszerző túrasorozatot is szerveznek: a 25 év – 25 erdei kilométer szakaszait a Mecsekerdő meghirdetett nyílt túráit teljesítve lehet majd összegyűjteni. Mindemellett az erdei iskolai emlékek közös összegyűjtésére is buzdítanak.

A 25 év – 25 kincs videósorozat első része a csigákról szól. A videóhoz kapcsolódó feladatlap a Mecsekerdő Zrt. oldalán érhető el Forrás: Mecsekerdő/youtube.com

A jubileumi évben kezdődik a mecseki Mókus Suli nagyszabású fejlesztése is. Az erdei iskola a napokban ideiglenesen átköltözik a Pécs északkeleti határától nem messze fekvő Mecsextrém Parkba, mivel az árpádtetői iskolaépület helyén két éven belül egy új funkciókkal teli természetismereti oktató- és látogatóközpont épül.

Az INTERREG horvát–magyar kooperációs program keretében megvalósuló Mecsek Discovery Center közel ötszáz négyzetméteres, kétszintes, új épületében az erdei iskola oktatótermei mellett egy tematikus kiállítótér létesül, és megújul a környezetében futó Mókus tanösvény is.

Neked ajánljuk
A klímacsúcsok történetében először az oktatásra is kellő hangsúly került 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny 2021-ben is díjazták az élhető bolygó megőrzésén fáradozó „ifjú hősöket” Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: baon.hu
Vissza
Hírfolyam