2022. január 28., Karola, Károly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Itt a Nagy Diák Klímateszt

Az éghajlatváltozás, a megújuló energia és a környezetszennyezés is témája a DUE Médiahálózat új, edukatív játékának. A Nagy Diák Klímateszt nemcsak a problémákra hívja fel a figyelmet az online verseny során, hanem javaslatokat is tesz az egyéni cselekvésre.

A fiatalokat is rendkívüli módon foglalkoztatja a klímaváltozás kérdésköre. Mivel ebben az életkorban alakul ki a szemléletmódjuk, világnézetük, értékrendjük, ezért rendkívül fontos, hogy a témában (is) hiteles információkat kapjanak, és véleményüket tényekre, valódi adatokra, ne pedig hamis információkra, érzelmekre, impressziókra alapozzák – írja az Origo.

Kritikával kezeljék a valótlan információn alapuló rémületkeltést, de érzékeljék a veszélyt, és reálisan értékeljék a kockázatot.

A pontos és hiteles adatok, információk alapján váljanak elkötelezetté a teremtett világ megőrzése és védelme iránt – ebben tud segítséget nyújtani a fiatalok széles rétegeinek a Nagy Diák Klímateszt.

A DUE Médiahálózat a játék során a 14–24 év közötti fiatalok klímaváltozással és fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteit méri fel és bővíti. A Nagy Diák Klímateszt egy háromfordulós játék, melynek első fordulójába a klimateszt.hu oldalon lehet bekapcsolódni. A játékosok a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat. A felhasználóbarát app ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Playről.

A játékosoknak 18 kérdésre kell válaszolniuk. A kérdéssort dr. Hetesi Zsolt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának oktatója, dr. Besenyei Mónika, a KSH környezetgazdaságtan és ökolábnyom témában jártas munkatársa és dr. Németh Zsolt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense írta, valamint dr. Munkácsy Béla, az ELTE TTK adjunktusa, illetve Kiss Tibor, a PTE KTK habilitált docense lektorálta.

Az online fordulóban életkortól függetlenül bárki próbára teheti a tudását, de a középdöntőbe csak a 14 és 24 év közötti korosztály legkiválóbb játékosai kapnak meghívást. A legjobban teljesítő 12 versenyző 2021. szeptember 30-án a budapesti Akvárium Klubban, élőben csap össze egy látványos, tévés vetélkedőkre emlékeztető helyszíni döntőben.

Neked ajánljuk
Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny 2021-ben is díjazták az élhető bolygó megőrzésén fáradozó „ifjú hősöket” Érdekes animáció készült arról, hogyan lélegzik a Föld (videóval) Ismét előkelő helyen végzett a fenntarthatósági listán a Schneider Electric
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam