2021. július 27., Liliána, Olga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is várják az ifjú kócsagőröket a nemzeti parkok

2021-ben már 8. alkalommal kerül meghirdetésre a program, amelynek köszönhetően a diákok a természetvédelmi őrök munkáján keresztül ismerhetik meg a hazánkban is egyre sürgetőbb választ igénylő természetvédelmi kihívásokat és lehetőségeket.

Az Ifjú Kócsagőr Program évről évre egyre népszerűbb a természet iránt elkötelezett diákok körében. A programra 2021. március 22-től április 22-ig – a víz világnapjától a Föld napjáig – várják azon 18 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését, akik betekintést szeretnének kapni a gyakorlati természetvédelembe, és megismernék az őri munka mindennapjait.

A részt vevő diákok az általuk kiválasztott nemzeti parkban tölthetnek el egy kéthetes szakmai gyakorlatot.

A legjobbak – természetvédelmi őr mentorukkal közösen – a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék a 2021 Matula és Tutajos elnevezésű díjat, illetve az ötnapos tanulmányutat a csehországi Podyjí Nemzeti Parkba.

A program sikerét mutatja, hogy a korábbi résztvevők közül már többen dolgoznak természetvédelmi őrként, karrierútjukra pedig a szervezők is rendkívül büszkék. Az Ifjú Kócsagőr Program a korábbi évekhez hasonlóan a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a 30Y zenekar, az Agrárminisztérium, a tíz nemzeti park igazgatóság, valamint a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. összefogásával valósul meg.

A jelentkezéseket a www.ifjukocsagor.furgediak.hu weboldalon keresztül várják.

Neked ajánljuk
Mit gondolnak a gyerekek a klímaváltozásról? Új oktatóanyag mutatja be, mennyi mindent tanulhatunk a természettől Rangos fenntarthatósági díj döntősei között a Széchenyi István Egyetem A használt ruhákban rejlő mesés lehetőségek bűvöletében Aj Vej-vej Portóban kiállított óriási vasfája hívja fel a figyelmet az erdők pusztulására
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam