2021. szeptember 26., Jusztina, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy hétre idén is a fenntarthatóságé lesz a főszerep

Az április 19. és 23. között megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Témahét kiemelt témája idén az erdő mint ökoszisztéma, a fenntartható közösségek és a zöldgazdaság lesz. E témák köré épülnek az óravázlatok, a mintaprojektek és az országos kísérő programok is.

A rendezvény célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. A megadott témákat három korosztály számára (alsó tagozat, felső tagozat, középiskola) kidolgozott tematikus óratervek és mintaprojektek segítenek feldolgozni, amelyek a Fenntarthatósági Témahét oldaláról online letölthetők.

A témák elmélyítésére hazai és nemzetközi kísérő programok – többek között a Jane Goodall Intézet programja –, valamint versenyek és pályázatok kerülnek meghirdetésre.

A témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök, kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, szervezője a PontVelem Nonprofit Kft. A 2020/2021-es tanév kiemelt témája az erdő mint ökoszisztéma, a fenntartható közösségek és a zöldgazdaság.

Minden hazai és határon túli nevelési-oktatási intézmény a munkatervében meghatározott módon vehet részt a témahéthez kapcsolódó programokon, illetve szervezheti meg az adott témával összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás ellen küzdő fiatal nemzedék tehetségeinek felkarolása a cél A felelős állattartás tanulható Szemléletformáló workshopok az újrahasznosítás jegyében Még lehet jelentkezni a kéktúrázás napjára Mutatjuk a 2020-as hazai energiamixet
Tovább a forrásra: fenntarthatosagi.temahet.hu
Vissza
Hírfolyam