2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kristálytisztán és élvezetesen a vízről

A víz létfontosságú természeti erőforrás, gazdasági alapanyag, egészségünk záloga és világszerte nagyra becsült kulturális kincs – a víz témájának feldolgozásához online is tengernyi információt és megszívlelendő tanácsot tartalmazó forrásokra bukkanhatunk.

vizvilagnap.hu oldalon több korosztály számára is találunk a víz témakörét és jelentőségét körüljáró tananyagokat és online játékokat, de a témához kapcsolódó beszélgetések elindítására alkalmas, összegyűjtött kérdések is jó szolgálatot tehetnek.

Az idősebb korosztály számára tanulságos lehet az európai vizek állapotáról szóló infografika áttekintése vagy a Meginnád a szennyvizedet? című uniós kiadvány tanulmányozása. 

A kérdéskör feldolgozásában Tóth Tamás tanító, a TED-Ed és a WWF videói is hasznos segítséget nyújthatnak.

Forrás: Tóth Tamás tanító/youtube.com
Forrás: TED-Ed/youtube.com
Forrás: WWF/facebook.com
Neked ajánljuk
A klímaváltozás súlyosságát, de a lehetséges megoldásokat is megismerték az elnöki tanórát meghallgató diákok A fenntarthatóságról készített szemléletformáló filmsorozattal szólítja meg a legkisebbeket a Spar Egyelőre nem pótolható a pátkai víztározóból a Velencei-tó vize A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: vizvilagnap.hu
Vissza
Hírfolyam