2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Zöld Föld című könyvet is a hallgatóság figyelmébe ajánlotta Áder János

Az elnöki tanórán a Fenntarthatósági Témahét töretlenül növekvő népszerűségét kiemelve Áder János elmondta: a diákok látványosan növekvő érdeklődéséből azt a következtetést vonták le, itt az ideje, hogy a fenntartható fejlődés kérdésköre önálló iskolai tantárgy legyen.

Ezért számos szakértő munkája révén, a Kék Bolygó Alapítvány támogatásával elkészült egy tankönyv, amely lehetővé teszi a 9–10. osztályosok számára, hogy ne csak egy hétig, hanem egész évben foglalkozhassanak a Föld kibillent egyensúlyának helyreállításával kapcsolatos kérdésekkel – természetesen szórakoztató, játékos módon, egy tinédzser szemszögéből – ismertette Áder János.

Az idei témahét az erdő, a zöldgazdaság és a divat területeire fókuszál.

A köztársasági elnök is ezekre a témákra tért ki előadásában, a Zöld Föld című tankönyv kapcsolódó fejezeteiben fellelhető izgalmas tényekből és érdekességekből, valamint elgondolkodtató kérdésfelvetésekből is szemezgetve.

Előadásából kiderült többek között, hogy miért a körforgás tökéletes példái az erdők, milyen lenne az életünk, a táplálkozásunk a beporzók nélkül, hogy miért különlegesek hazánk gyepjei, mi a szerepük a talajban élő gyökérgombáknak, és azt is megtudhatjuk, mi közük van a repülőgépeknek és a Nílusnak a divat világához.

Ahogy a Kék Bolygó Alapítvány oldalán olvasható, a Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv és nevelési-oktatási program célja, hogy felhívja a fiatal generációk figyelmét a fenntarthatóság, fenntartható életmód fontosságára. Az oktatók munkáját pedig a tankönyvön kívül munkafüzet, e-learning támogató anyag, módszertani kézikönyv és egy 30 órás továbbképzési anyag segíti.

Áder János köztársasági elnök interaktív tanórája a Fenntarthatósági Témahét weboldalán és a Kék Bolygó Alapítvány Facebook-oldalán keresztül tekinthető meg.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: fenntarthatosagi.temahet.hu
Vissza
Hírfolyam