2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Teljes gőzzel zajlik a Fenntarthatósági Témahét

A Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét egy komplex szemléletformálási program, ami a jövő generációját, a diákokat szólítja meg iskolai és iskolán kívüli tanórákkal, programokkal, aktivitásokkal. Célja, hogy bemutassa a diákoknak az összefüggéseket, rendszerszemléletet adjon és ráébressze őket egyéni felelősségükre és a cselekvés lehetőségére.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a 2021. évben is három kiemelt témával ismerkedhetnek a diákok: ezúttal az erdő mint ökoszisztéma, a fenntartható zöldgazdaság és a fenntartható közösségek témaköreit járják körbe  a Fenntarthatósági Témahétre készült oktatási anyagok és az óravázlatok.

Az óravázlatokat a szakmai támogató partnerekkel együtt gyakorló pedagógusok állították össze: az erdő témában az Országos Erdészeti Egyesület, a zöldgazdaság témában a Pénziránytű Alapítvány, a fenntartható közösségek kérdésében a Rákóczi Szövetség szakemberei segítették a minél színvonalasabb tananyagok összeállítását.

Idén először egy kis nemzetközi kitekintésre is lehetőséget biztosítanak a szervezők: két sikeres nemzetközi fenntarthatósági programot és azok módszertanát is elérhetővé teszik a részt vevő iskoláknak.

A kiemelt témákhoz kapcsolódóan kiegészítő programok is színesítik a Témahét tanóráit. Az elkészített tanóravázlatok, projekttervek mellett a Fenntarthatósági Témahetet támogató szakmai szervezetek szakemberei online tanórákat tartanak a témahét minden napján, ezzel is segítve a pedagógusok munkáját.

A témahét Áder János köztársasági elnök online tanórájával kezdődött, amelynek videófelvétele hétfő óta bárki számára elérhető és megtekinthető. A témahét másik izgalmas online eseménye dr. Jane Goodall erdőről szóló tanórája és a National Geographic A remény című filmjének magyar nyelvű vetítése, amire először 2021. április 23-án, pénteken, majd április utolsó hetében kerül sor a Kék Bolygó Alapítvány jóvoltából.

Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam