2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fenntarthatósági diákversenyek határon innen és túl

A Föld napján is zajlottak a Fenntarthatósági Témahét diákversenyei: a Nem térkép e táj középiskolásoknak szóló vetélkedő, az 5–6. évfolyamos diákokat megszólító ZöldOkos Kupa Magonc és a GyűjtsVelem Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtési Verseny.

A Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét keretében zajló versenyek lehetőséget teremtenek a diákok aktív bevonódására, így a környezet védelméért tenni akaróknak, az ismereteiket egy versenyben megmérettetőknek vagy akár határokon átívelő együttműködésre, együtt gondolkodásra vágyóknak. A cél az elméleti ismeretek megszerzésén túl a diákok cselekvésre ösztönzése.

  • A Nem térkép e táj vetélkedőn 3–5 fős csapatok vehetnek részt, két csapat együttesen indul, az egyik csapat határon inneni, a másik csapat egy határon túli iskola diákjaiból áll. A csapatok feladata, hogy saját lakóhelyükön felmérjék az épített, a természeti és a társadalmi környezet értékeit és az azokat fenyegető veszélyeket, cselekvési tervet fogalmazzanak meg, amiben a saját szerepüket és felelőségüket is meghatározzák.
  • A ZöldOkos Kupa Magonc egy fenntarthatósági tudásverseny 5–6. évfolyamos diákok számára. Az iskolán belül megrendezésre kerülő 3 fordulós csapatversenyre iskolák regisztrálhatnak. A verseny lebonyolítását a részt vevő iskolák szervezik. A fordulók papíralapú és az Okosdoboz weboldal közreműködésével létrehozott online feladatsorokból állnak, amelyek kérdései szorosan kapcsolódnak a 2021. évi Fenntarthatósági Témahét témáihoz
  • A PontVelem Okos Program minden évben hagyományosan a Fenntarthatósági Témahéthez igazodva hirdeti meg az országos GyűjtsVelem Időszaki Szelektív Hulladékgyűjtési Versenyt. A hathetes verseny célja a háztartásokban keletkező használt elemek, mobiltelefonok és e-kütyük iskolai begyűjtése. A gyűjtött hulladékokért a diákok pontokat kapnak, amelyeket maguknak vagy rászoruló társaiknak tudnak értékes ajándékokra beváltani. 

További információ: fenntarthatosagi.temahet.hu

Neked ajánljuk
Miben áll a „közlegelők tragédiája”? – Videó Újra itt a klímateszt Egy kultikus fenyőfa mesébe illő megmenekülése A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam