2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöldkihívás középiskolásoknak

Az Európai Unió új ötleteket és háttér-információkat tartalmazó eszköztárat készített a középiskolai tanárok számára, mellyel a fenntarthatóság témáját járhatják körül tanórai foglalkozásokon.

„Önök középiskolai tanárokként abban a különleges helyzetben vannak, hogy megismertethetik a következő generációt a környezeti problémákkal és
lehetőségekkel, és ezáltal zöldtevékenységekre ösztönözhetik a fiatalokat saját életükben” – mutattak rá a Készüljünk a Green Challenge-re! című kiadvány előszavában.

Az eszköztár egy uniós kezdeményezésen, a „DING DONG – Készüljünk a Green
Challenge-kihívásra” elnevezésű kampányon alapul, amely európai fiatalok
bevonásával építene fenntartható jövőt.

A kezdeményezés 5 kulcsfontosságú fenntarthatósági témára összpontosít,
amelyekkel az EU-nak és polgárainak az elkövetkezendő években foglalkozniuk kell.

A kampány során 15 helyi influencerrel alakítottak ki együttműködést, akik az EU által lehetővé tett inspiráló zöldprojekteket mutattak be, és „Green Challenge”-kihívásokat indítottak bolygónk védelme érdekében.

Az eszköztár segítségével a tanárok a 12–19 éves diákokkal megvitathatják az 5 fenntarthatósági témát, a helyi szinten zajló zöldprojektek konkrét példáival ösztönözhetik a diákokat, ötleteket meríthetnek olyan Green Challenge-kihívásokhoz, amelyeket a diákok az iskolában vagy azon kívül is elvégezhetnek, és hasznos forrásokat találhatnak a további olvasmányokhoz/tanítási lehetőségekhez
a fenntarthatóság kérdéseiről és az uniós fellépésről.

A kiadvány a lakhatás és az épületek, a gyártás, a fogyasztás, a természetvédelem, a
közlekedés és utazás, valamint a táplálkozás témáit járja körbe, és nyújt háttérinformációkat, projektpéldákat és az egyéni cselekvés gyakorlására alkalmas ötleteket.

A kiadvány a dingdong-challenge.campaign.europa.eu oldalon érhető el.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: europa.eu
Vissza
Hírfolyam