2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európai vitaverseny a klímaváltozás jegyében

Hogyan fogyaszthatunk kevesebbet, kerülhetjük el az éghajlatváltozást és állíthatjuk meg a klímamenekülteket? Ezekre a kérdésekre igyekeztek választ adni a #ClimateOfChange projekt keretében meghirdetett vitaverseny résztvevői.

A rendezvény magyarországi döntőjére a Nemzeti Múzeumban került sor. A megmérettetésen középiskolások és egyetemisták gyűjtötték össze a pro és kontra érveket, nemcsak Budapesten, hanem szimultán 13 uniós tagországban. 

A vitaverseny a Földet és az emberiséget érintő globális kihívásokra kívánja felhívni a fiatalok figyelmét.

Az EU-s felhívásra 24 csapatban 126 diák jelentkezett. A középiskolások kategóriájában az Engame Akadémia bizonyult a legjobbnak, míg a főiskolások közül a Közszolgálati Egyetem hallgatói emelkedtek ki. Ők ezzel zöld utat kaptak a belgiumi döntőbe – számolt be az Euronews.

Forrás: Euronews/youtube.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam