2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európai vitaverseny a klímaváltozás jegyében

Hogyan fogyaszthatunk kevesebbet, kerülhetjük el az éghajlatváltozást és állíthatjuk meg a klímamenekülteket? Ezekre a kérdésekre igyekeztek választ adni a #ClimateOfChange projekt keretében meghirdetett vitaverseny résztvevői.

A rendezvény magyarországi döntőjére a Nemzeti Múzeumban került sor. A megmérettetésen középiskolások és egyetemisták gyűjtötték össze a pro és kontra érveket, nemcsak Budapesten, hanem szimultán 13 uniós tagországban. 

A vitaverseny a Földet és az emberiséget érintő globális kihívásokra kívánja felhívni a fiatalok figyelmét.

Az EU-s felhívásra 24 csapatban 126 diák jelentkezett. A középiskolások kategóriájában az Engame Akadémia bizonyult a legjobbnak, míg a főiskolások közül a Közszolgálati Egyetem hallgatói emelkedtek ki. Ők ezzel zöld utat kaptak a belgiumi döntőbe – számolt be az Euronews.

Forrás: Euronews/youtube.com
Neked ajánljuk
A klímacsúcsok történetében először az oktatásra is kellő hangsúly került 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny 2021-ben is díjazták az élhető bolygó megőrzésén fáradozó „ifjú hősöket” A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam