2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Európai vitaverseny a klímaváltozás jegyében

Hogyan fogyaszthatunk kevesebbet, kerülhetjük el az éghajlatváltozást és állíthatjuk meg a klímamenekülteket? Ezekre a kérdésekre igyekeztek választ adni a #ClimateOfChange projekt keretében meghirdetett vitaverseny résztvevői.

A rendezvény magyarországi döntőjére a Nemzeti Múzeumban került sor. A megmérettetésen középiskolások és egyetemisták gyűjtötték össze a pro és kontra érveket, nemcsak Budapesten, hanem szimultán 13 uniós tagországban. 

A vitaverseny a Földet és az emberiséget érintő globális kihívásokra kívánja felhívni a fiatalok figyelmét.

Az EU-s felhívásra 24 csapatban 126 diák jelentkezett. A középiskolások kategóriájában az Engame Akadémia bizonyult a legjobbnak, míg a főiskolások közül a Közszolgálati Egyetem hallgatói emelkedtek ki. Ők ezzel zöld utat kaptak a belgiumi döntőbe – számolt be az Euronews.

Forrás: Euronews/youtube.com
Neked ajánljuk
A klímaváltozás ellen küzdő fiatal nemzedék tehetségeinek felkarolása a cél Hogyan javíthatjuk a levegő minőségét az osztályteremben? Szemléletformáló workshopok az újrahasznosítás jegyében Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam