2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Szombati zöldségek” a környezeti nevelés jegyében

Az Európai Zöld Héthez kapcsolódóan szombatonként négy alkalommal egy-egy fontos környezetvédelmi kérdést körbejáró foglalkoztatócsomaggal jelentkezik a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Az EU Green Week, vagyis Zöld Hét a környezetvédelmet és ezen belül többek között a környezetszennyezés és a fenntarthatóság kérdéskörét fókuszba állító eseménysorozat. A kezdeményezés olyan kiterjedt, hogy az elnevezéssel ellentétben nem is fér be egy hétbe, hanem a kapcsolódó események május elejétől június közepéig tartanak szerte az Európai Unióban. 

Az eseménysorozathoz a Fővárosi Állatkert is csatlakozott.

Szombati zöldségek című, letölthető és kinyomtatható tartalmakból álló sorozatuk négy héten keresztül minden szombaton egy-egy fontos környezetvédelmi kérdéssel foglalkozik.

Emellett extra tartalmakkal is készülnek. Az EU Green Weekhez kapcsolódóan eddig megjelent tartalmak az állatkert honlapján, a Digitális Állatkert felületen érhetők el.

Neked ajánljuk
Az UNESCO szerint a klímaváltozásnak az iskolai tananyagban van a helye Edukációs kampány indult a méhekért A Tisza nevében – Megdöbbentő film a folyó menti hulladékhegyekről (dokumentumfilm) Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: zoobudapest.com
Vissza
Hírfolyam