2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Szombati zöldségek” a környezeti nevelés jegyében

Az Európai Zöld Héthez kapcsolódóan szombatonként négy alkalommal egy-egy fontos környezetvédelmi kérdést körbejáró foglalkoztatócsomaggal jelentkezik a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Az EU Green Week, vagyis Zöld Hét a környezetvédelmet és ezen belül többek között a környezetszennyezés és a fenntarthatóság kérdéskörét fókuszba állító eseménysorozat. A kezdeményezés olyan kiterjedt, hogy az elnevezéssel ellentétben nem is fér be egy hétbe, hanem a kapcsolódó események május elejétől június közepéig tartanak szerte az Európai Unióban. 

Az eseménysorozathoz a Fővárosi Állatkert is csatlakozott.

Szombati zöldségek című, letölthető és kinyomtatható tartalmakból álló sorozatuk négy héten keresztül minden szombaton egy-egy fontos környezetvédelmi kérdéssel foglalkozik.

Emellett extra tartalmakkal is készülnek. Az EU Green Weekhez kapcsolódóan eddig megjelent tartalmak az állatkert honlapján, a Digitális Állatkert felületen érhetők el.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: zoobudapest.com
Vissza
Hírfolyam