2022. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

„Szombati zöldségek” a környezeti nevelés jegyében

Az Európai Zöld Héthez kapcsolódóan szombatonként négy alkalommal egy-egy fontos környezetvédelmi kérdést körbejáró foglalkoztatócsomaggal jelentkezik a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Az EU Green Week, vagyis Zöld Hét a környezetvédelmet és ezen belül többek között a környezetszennyezés és a fenntarthatóság kérdéskörét fókuszba állító eseménysorozat. A kezdeményezés olyan kiterjedt, hogy az elnevezéssel ellentétben nem is fér be egy hétbe, hanem a kapcsolódó események május elejétől június közepéig tartanak szerte az Európai Unióban. 

Az eseménysorozathoz a Fővárosi Állatkert is csatlakozott.

Szombati zöldségek című, letölthető és kinyomtatható tartalmakból álló sorozatuk négy héten keresztül minden szombaton egy-egy fontos környezetvédelmi kérdéssel foglalkozik.

Emellett extra tartalmakkal is készülnek. Az EU Green Weekhez kapcsolódóan eddig megjelent tartalmak az állatkert honlapján, a Digitális Állatkert felületen érhetők el.

Neked ajánljuk
2021-ben is díjazták az élhető bolygó megőrzésén fáradozó „ifjú hősöket” 2021-ben is népszerűek voltak az Agrárminisztérium környezeti nevelési programjai Linda McGurk: Nincs olyan, hogy rossz idő Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: zoobudapest.com
Vissza
Hírfolyam