2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Edukációs kampány indult a méhekért

A méhek védelmére, természetben betöltött szerepükre és a méz jótékony hatásaira hívja fel az óvodások és a kisiskolások figyelmét az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület közös edukációs kampányában.

A méhészeti ágazat kiemelt fontosságú szektor, hiszen a méhek az ökoszisztéma nélkülözhetetlen láncszemei. A kampány rávilágít a méhek fontosságára és kulcsszerepükre a növények beporzásában – mutat rá az agrártárca közleménye.

Az Agrármarketing Centrum oldaláról már letölthető az óvodásokat és kisiskolásokat célzó Mézes-méhes kifestő is, amelyet több ezer példányban osztanak ki óvodákban és iskolákban.

Emellett az online térben egy négyrészes minisorozat indul júniusban Nyári Dia színésznő vezetésével. Az első részben Mézes Gergő közreműködésével a mézek fontosságáról, szerepéről, típusairól és fajtáiról, valamint az egészségre gyakorolt jótékony hatásairól tudhatunk meg információkat. A további részekben megismerhetjük a méhhotelek és a kaptárak működését, a méhek fenntartásának praktikáit, a mézes édességek készítésének titkát.

Méhlesen a kertben Fotó: Jon Sullivan/flickr.com/cc by

A mézkampányhoz dal is készült a gyermekek körében népszerű Alma együttes közreműködésével, ennek videóklipje hamarosan elérhető lesz a közösségi média felületein.

A kampány egyik eleme a rajzpályázat, amelyen részt vehet bármilyen óvodai csoport és általános iskolai osztály. Június 7-én éjfélig lehet pályázni a méhek életével, méhészkedéssel, a méz fogyasztásával kapcsolatos rajzzal. 

Neked ajánljuk
Önálló klímaváltozás szakon tanulhatnak az új-zélandi diákok A tudatos fogyasztóvá nevelés érdekében pályázhatnak az iskolák Kivonja a magyar piacról az egyszer használatos műanyag poharait a Coca-Cola Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam