2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt

A ZöldOkos Kupa Palánta versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány megbízásából, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében a Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan rendezték meg.

A Március 10-től május 14-ig tartó versenyen három online fordulón, megyei elődöntőn, kreativitást és tudást egyaránt igénylő projektfeladaton, a regionális középdöntőn és kétfordulós Kárpát-medencei döntőn mutatták meg a diákok tudásukat, felnőtteknek is példamutató csapatmunkájukat, egymást segítő, inspiráló együttműködésüket.

Az ország legnagyobb környezetvédelmi csapatversenye a Fenntarthatósági Témahét kiemelt témáihoz kapcsolódott, széles körű, tantárgyakat átívelő, szintetizáló tudást és szemléletmódot feltételezve, melyben központi helyen áll a Föld, a természet, a klímavédelem, a fenntartható gazdaság, a fenntartható közösségek.

A Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola nyolcadikosai több mint 1500 diák közül bizonyultak a legjobbaknak a nagy vetélkedésen.

Az iskolát három olyan nyolcadik osztályos diák képviselte, akiket a mindennapokban is felelős, környezettudatos gondolkodás és cselekvés jellemez: Csirmaz Áron, Németh Réka és Szabó Boglárka 8/a osztályos tanulók – felkészítő tanáruk Burger Angéla Erzsébet volt.

A Fenntarthatósági Témahetet lezáró rendezvény, az AlmaZöld konferencia és díjátadó gála június 11-én online zajlott, ahol az eredményhirdetés mellett izgalmas tudásfelmérő nyereményjátékban vehetett részt körülbelül 90 általános és középiskolás diák.

Neked ajánljuk
A fenntarthatóságról készített szemléletformáló filmsorozattal szólítja meg a legkisebbeket a Spar A klímaváltozás súlyosságát, de a lehetséges megoldásokat is megismerték az elnöki tanórát meghallgató diákok Először rendeznek oktatási konferenciát a fenntartható divatról Közép-Európában Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: dehir.hu
Vissza
Hírfolyam