2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mit gondolnak a gyerekek a klímaváltozásról?

A Cartoon Network közzétette kutatását, amelyben a 6–12 éves gyerekek klímaváltozáshoz való viszonyulását vizsgálta.

A kutatásban 13 EMEA-régiós országban (Németország, Franciaország, Olaszország, Lengyelország, Egyesült Arab Emírségek, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Egyesült Királyság, Dél-afrikai Köztársaság, Románia, Törökország, Csehország) élő gyerekek klímaváltozással kapcsolatos véleményét vizsgálták.

Az eredmények alapján a gyerekek 91%-a érzi magát érintettnek a klímaváltozásban, legtöbbjük a szorongást, a félelmet és a szomorúságot jelölte meg a probléma által kiváltott érzelmekként. A megkérdezett gyerekek 78%-a szeretne többet megtudni a klímaváltozásról.

A gyerekek 83%-ban mondták azt, hogy szeretnének többet tenni a klímavédelemért, 66% pedig aktívan keresi is erre a lehetőségeket.

Arra a kérdésre, hogy ki inspirálja őket a globális felmelegedés elleni küzdelmükben, a gyerekek 60%-a az édesanyját említette, mint példaképet, aki tesz a klímaváltozás ellen. A gyerekek az apjukat és tanáraikat is említették még e téren fontos példaképként. A megkérdezettek 65%-a szeretné, hogy a Cartoon Network is segítsen nekik tenni a klímavédelemért.

Vanessa Brookman, a WarnerMedia EMEA-régiós gyermektartalmakért felelős igazgatója elmondta: „A tanulmány megerősíti mindazt, amit a fiatal rajongóinkkal folytatott beszélgetésekből leszűrtünk – a gyerekek rendkívül érdeklődők bolygónk iránt, és lelkesen szeretnének tenni érte. Ez alapján indítottuk el a Cartoon Network Klímabajnokok kampányt, egy átfogó éghajlatvédelmi kezdeményezést, amely EMEA-szerte arra bátorítja a gyerekeket, hogy napi kihívásokon keresztül tegyenek a környezetvédelemért.”

Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: digitalhungary.hu
Vissza
Hírfolyam