2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A berlini egyetemek radikálisan csökkentik a hús menyiségét a menzákon

Az intézmények azt a célt tűzték ki, hogy a jövőben a menük 96%-ban vegák vagy vegánok legyenek, hogy a tanulók így is küzdhessenek a klímaváltozás ellen.

„Ezt az új táplálkozási koncepciót azért fejlesztettük ki, mert a diákok folyamatosan azzal fordultak hozzánk, hogy a menzán lévő ételeket még klímabarátabbá tegyük”
 – nyilatkozta a helyi hallgatói hálózat szóvivője a die Weltnek.

Az egyetemek azt várják ettől az akciótól, hogy csökkenjen a menzák szén-dioxid-lábnyoma.

Emellett friss és szezonális hozzávalókat terveznek használni, ennek köszönhetően reményeik szerint az ételek a jövőben egészségesebbek is lesznek.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam