2021. szeptember 16., Edit
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A berlini egyetemek radikálisan csökkentik a hús menyiségét a menzákon

Az intézmények azt a célt tűzték ki, hogy a jövőben a menük 96%-ban vegák vagy vegánok legyenek, hogy a tanulók így is küzdhessenek a klímaváltozás ellen.

„Ezt az új táplálkozási koncepciót azért fejlesztettük ki, mert a diákok folyamatosan azzal fordultak hozzánk, hogy a menzán lévő ételeket még klímabarátabbá tegyük”
 – nyilatkozta a helyi hallgatói hálózat szóvivője a die Weltnek.

Az egyetemek azt várják ettől az akciótól, hogy csökkenjen a menzák szén-dioxid-lábnyoma.

Emellett friss és szezonális hozzávalókat terveznek használni, ennek köszönhetően reményeik szerint az ételek a jövőben egészségesebbek is lesznek.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás ellen küzdő fiatal nemzedék tehetségeinek felkarolása a cél Hogyan javíthatjuk a levegő minőségét az osztályteremben? Díjazták az egyetemi önkénteseket Nemzetközi összefogásra lenne szükség az Antarktisz megmentéséhez A vízlábnyomának megzabolázásával folytatja a zöldülést a Google
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam