2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A berlini egyetemek radikálisan csökkentik a hús menyiségét a menzákon

Az intézmények azt a célt tűzték ki, hogy a jövőben a menük 96%-ban vegák vagy vegánok legyenek, hogy a tanulók így is küzdhessenek a klímaváltozás ellen.

„Ezt az új táplálkozási koncepciót azért fejlesztettük ki, mert a diákok folyamatosan azzal fordultak hozzánk, hogy a menzán lévő ételeket még klímabarátabbá tegyük”
 – nyilatkozta a helyi hallgatói hálózat szóvivője a die Weltnek.

Az egyetemek azt várják ettől az akciótól, hogy csökkenjen a menzák szén-dioxid-lábnyoma.

Emellett friss és szezonális hozzávalókat terveznek használni, ennek köszönhetően reményeik szerint az ételek a jövőben egészségesebbek is lesznek.

Neked ajánljuk
PTE: a pécsi a legzöldebb magyarországi egyetem A zöldegyetemek élbolyába került a Szegedi Tudományegyetem A klímacsúcsok történetében először az oktatásra is kellő hangsúly került A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam