2022. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás ellen küzdő fiatal nemzedék tehetségeinek felkarolása a cél

Külföldi ösztöndíj, itthoni gyakornokprogram és széles körű szakmai tapasztalatcsere. Ezeket tartalmazza az együttműködési megállapodás, amelyet a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány (KBKA) és a Mathias Corvinus Collegiumhoz (MCC) tartozó Klímapolitikai Intézet írt alá.

A két meghatározó zöldszervezet összefogásának célja az éghajlatváltozás ellen tenni akaró, tehetséges diákok felkarolása, a fiatal nemzedék támogatása a klímaváltozás elleni küzdelemben – mondta Csepreghy Nándor, a KBKA igazgatója az aláírási ceremónián.

A megállapodás értelmében a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány ösztöndíjprogramot hirdet az MCC felsőoktatásban tanuló diákjai számára.

Az ösztöndíj legfeljebb három hónapos külföldi kint tartózkodással járó, víz- és természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal vagy zöldinnovációval kapcsolatos szakmai tanulmányútra, képzésre biztosít fedezetet.

A lakhatást segítő havi illetményből és egy egyszeri képzési támogatásból álló ösztöndíj összege elérheti a nettó 3,75 millió forintot, amit a KBKA biztosít a nyertes pályázóknak. Hogy melyik országba szeretnének utazni, és ott milyen zöldszakmai programon vennének részt, a támogató jóváhagyásával maguk a fiatalok választhatják ki. Az ösztöndíjra 2021. szeptember 1-jétől lehet pályázni.

Az ösztöndíjon túl az MCC-s diákok számára is nyitott a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány gyakornoki programja, illetve a 2021. októbertől fogadóintézménnyé váló Klímapolitikai Intézethez is jelentkezhetnek szakmai gyakorlatra a KBKA által támogatott fiatalok.

A felek megállapodtak, hogy az ösztöndíj- és gyakornoki program mellett folyamatos szakmai információ- és tapasztalatszerzéssel segítik egymás munkáját.

Az ösztöndíj- és gyakornoki programmal kapcsolatban további információkat a www.kbka.org/palyazatok oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Neked ajánljuk
A klímacsúcsok történetében először az oktatásra is kellő hangsúly került Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban Grenoble lett Európa zöld fővárosa
Tovább a forrásra:
Vissza
Hírfolyam