2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Átadták a fiatalok kezdeményezésére indult okoskukaprogram rajzpályázatának díjait

A fiatal generációnak fontos, hogy egy tisztább és élhetőbb világot hagyjanak az utókornak – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára szerdán Székesfehérváron, a helyi középiskolások kezdeményezésére indult Smartbin program rajzpályázatának díjátadóján.

Steiner Attila az ENSZ őszi COP26 világtalálkozójára utalva kiemelte: a környezetvédelem terén globális cselekvésre is szükség van, de ezt ki kell egészítenie a helyi, lokális cselekvésnek is. Mindenki tehet azért, hogy tisztább környezetben éljünk – hívta fel a figyelmet az államtitkár.     

A politikus optimizmusának hangot adva méltatta a Smartbin projektet, amely jó példa arra, amikor az innovatív elképzelés elköteleződéssel és lelkesedéssel párosul.

Vargha Tamás, Székesfehérvár fideszes országgyűlési képviselője köszönetet mondott a programot kitaláló diákoknak, akik fontosnak tartják korosztályuk szemléletének alakítását.

A Smartbin kezdeményezést székesfehérvári középiskolás diákok indították idén, és fő célként fogalmazták meg felhívni kortársaik figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatos életmód fontosságára. A szemléletformáló programhoz kapcsolódó verseny során szelektív hulladékgyűjtő edényeket helyeztek ki a város különböző pontjaira, ezekbe kellett a résztvevőknek kidobniuk a szemetet, és erről egy képet kellett készíteniük.

A mostani rajzpályázaton a feladat a program kabalájának megtervezése volt, amelyet a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozón mutatnak majd be.

Fotó: Smartbin Székesfehérvár/facebook.com
Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Nagy az alumíniumcsomagolás támogatottsága Magyarországon A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában A siker titka vidéken, 18. rész – Dunaszigeti zöldségközösség (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam