2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Humusz Szövetség és a Gammapolisz pályázatot hirdetett komplex környezeti nevelési programra

A pályázat kiírói elkötelezettek a klímaváltozás elleni küzdelemben. A fenntartható jövőért végzett több évtizedes munkájukban kiemelt partnerként tekintenek a pedagógusokra, környezeti nevelőkre, a jelenkori diákokra, valamint az őket nevelő családokra és oktatási intézményekre.

A Humusz Szövetség és a Gammapolisz elkötelezett a klímaváltozás elleni küzdelemben, és olyan megoldások felé szeretnék terelni a társadalmat, amelyek a közös tudásszerzés, hálózatos gondolkozás, reziliencia, cselekvésbe ágyazott tanulás segítségével példát közvetítenek a gyorsan változó társadalmi környezet számára.

Szeretnék elérni, hogy a fenntarthatóság a mindennapokat átszövő, motiváló, vonzó és valódi életformává váljon, melynek előmozdítói lehetnek az iskolai közösségek.

Ennek érdekében írtak ki pályázatot alap- és középfokú oktatási intézmények részére komplex környezeti nevelési program megvalósítására.

A pályázat keretösszege 6 000 000 Ft, a két legjobb pályázat kerül kiválasztásra.

A program kötelező eleme egy ingyenes 2 napos környezetvédelmi oktatás a program megvalósításában közreműködő és egyéb érdeklődő pedagógusok és pedagógiai munkát segítő személyek részére.

A pályázat keretében emellett lehetőség van többek között iskolán belüli környezetvédelmi programok, iskolakert, témába vágó előadások és szakkörök, kiállítások megvalósítására; természetjárások, környezeti érzékenyítő programok megszervezésére; a hulladékcsökkentés, hulladékhasznosítás fejlesztésére stb.

  • Benyújtási határidő: 2021. szeptember 30.
  • További információ: humusz.hu
Neked ajánljuk
A klímacsúcsok történetében először az oktatásra is kellő hangsúly került 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny 2021-ben is díjazták az élhető bolygó megőrzésén fáradozó „ifjú hősöket” A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: humusz.hu
Vissza
Hírfolyam