2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Önálló klímaváltozás szakon tanulhatnak az új-zélandi diákok

A Waikato Egyetem a világon elsőként indít a klímaváltozás problémáival és a klímavédelemmel foglalkozó képzést. Az interdiszciplináris keretek között működő alapszak 2022-től fogadja majd a hallgatókat.

A klímaváltozással foglalkozó kutatásokban korábban is aktív szerepet vállaló Waikato Egyetem felismerte, hogy az éghajlat átalakulása, illetve a klímavédelem kérdésköre teljes egészében semelyik tudományterület határmezsgyéin belül nem ragadható meg, ezért döntöttek az új szak elindításáról.

Az egyetem célja olyan szakemberek képzése, akik a jövőben vezető szerepet tölthetnek be az éghajlatváltozás okozta problémák leküzdésében.

A világszinten egyedülálló alapszak működésében a természettudományos ismeretek a gazdaság- és társadalomtudományok kérdésfelvetéseivel összekapcsolva jelennek meg.

Az egyetem dékánja, Margaret Barbour a szak indulásának bejelentése kapcsán hangsúlyozta: miközben Új-Zéland és a világ a 2050-re kitűzött klímasemlegesség elérésén dolgozik, a jövőnk azon múlik, hogy sikerrel alkalmazkodunk-e a kibocsátás csökkentésével és a klímaváltozással járó kihívásokhoz.

A klímaváltozás szak jövőbeli diplomásai a természettudományok, a társadalomtudományok és a menedzsment területén megszerzett tudással és a kritikus gondolkodás képességével felvértezve vezető szerepet játszhatnak a klímavédelmet szolgáló megoldások megvalósításában – húzta alá az egyetem dékánja.

A Waikato Egyetem Fotó: Waikato WordwizardWikimedia Commons/cc by
Neked ajánljuk
Globálisan a klímaváltozás még mindig kis teret kap az oktatásban A Planet Budapest programjai a fiatalokat is megszólítják A virtuális valóságot hívják segítségül a természetet fenyegető reális veszélyek érzékeltetéséhez Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: idw-online.de
Vissza
Hírfolyam