2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Watergate: Interaktív szabadulószínház a klímaváltozásról

Különleges, interaktív, szabadulószoba jellegű színházi játék részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Watergate: Az időkripták rejtélye című új, Vidovszky György rendezésében készült ifjúsági előadásra, amelynek bemutatóját vasárnap tartják a Kolibri Pincében.

A digitális játékelemekre épülő, interaktív „szabadulószínházi” előadás a klímaváltozás negatív hatásairól szól – olvasható a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az elképzelt jövőben játszódó történet két egymásra hasonlító időkriptában játszódik, amelyek egy olyan korból érkeztek, amikor drasztikusan csökkent az emberiség ivóvízkészlete.

Az előadásra jegyet váltók nem passzív nézői, hanem aktív résztvevői a játéknak, a jövőből érkező üzenetek segítségével maguk fedik fel a küszöbön álló társadalmi és klímakatasztrófa egyes részleteit.

Hogy sikerül-e a küldetésük, hogy képesek-e megelőzni a közeledő veszélyt, rajtuk múlik. A jövő az ő kezükben van – olvasható az előadás szinopszisában.

A PlayOn! – New Storytelling with Immersive Technologies európai színházi együttműködés keretében készült előadást 14 éves kortól ajánlják.

Watergate – Az időkripták rejtélye (trailer) Fotó: Kolibri TV/youtube.com

Az előadásban dr. Paxton szerepében Krausz Gábor látható, a tárlatvezetők, játékirányítók között van Keszte Bálint, Fekete Balázs és Eck Attila, a narrátor Szívós Károly. A Watergate a vasárnapi bemutató után szeptember 13-án, valamint október 6-án, 7-én és 8-án látható a Kolibri Pincében.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás ellen küzdő fiatal nemzedék tehetségeinek felkarolása a cél A felelős állattartás tanulható Szemléletformáló workshopok az újrahasznosítás jegyében Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam