2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntarthatóságról készített szemléletformáló filmsorozattal szólítja meg a legkisebbeket a Spar

Tízrészes animációs szériát indít szeptembertől az óvodások és kisiskolások számára az áruházlánc.

A kisfilmek a legfiatalabbak nyelvén mesélnek olyan, a fenntarthatóságot meghatározó témákról, mint például a szelektív hulladékgyűjtés vagy az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása – számolt be róla a Store Insider.

Mivel a környezettudatosságra történő nevelést nem lehet elég korán kezdeni, a SPAR ÖKO KALAND című animációs minifilmsorozatunkkal az óvodásokat és kisiskolásokat is szeretnénk megnyerni a fenntarthatóság ügyének – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

„A tíz rövid epizódból álló széria színesen és tanulságosan dolgoz fel olyan környezetvédelmi témákat, mint a szelektív hulladékgyűjtés vagy az egyszer használatos műanyagok kerülése”

– hangsúlyozta, kiemelve, hogy a filmsorozatban a fenntarthatósággal összefüggő további fontos kérdések is a terítékre kerülnek, például az adománygyűjtés mint segítségnyújtás vagy az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása.”

Fotó: spar.hu

A rajzos mese figyelemfelkeltő erejével és humoros nyelvén a legfiatalabbak környezeti és társadalmi érzékenyítését szolgálja. A tíz, egyenként 40 másodperces epizódból álló animációs sorozatban a Föld „elemeit” megtestesítő karakterek – Szellőcske, Vizecske, Tüzecske, Földecske és Szívecske – keverednek tanulságos kalandokba.

Az óvodások és kisiskolások a mesék tömörsége, vidám és számukra ismerős, befogadható képisége miatt könnyen megérthetik az olyan bonyolult tartalmakat is, mint az egészséges táplálkozás fontossága, a többször használatos bevásárlóeszközök környezetkímélő hatása vagy a hazai élelmiszerek fogyasztása. 

Az animációs kisfilmsorozat a SPAR online csatornáin, valamint fenntarthatósági oldalán tekinthető meg.

Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: storeinsider.hu
Vissza
Hírfolyam