2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Alapítványi támogatással zöldülhettek a gyulai tankerület iskolái

„Mindenünk a fa” címmel hirdetett pályázatot a nemrég megalakult Tiszta Út Alapítvány. Október 22-én hat iskola vehette át a díját, a támogatást pedig az iskolai környezet zöldítését célzó terveik megvalósítására fordíthatják.

A Tiszta Út Alapítvány 2019 tavaszán alakult. Hitvallása, hogy elképzelhető az emberi fejlődés úgy, hogy közben a természetet nem kizsigereljük, hanem megőrizzük, sőt javítunk jelenlegi állapotán.

A szervezet célja, hogy támogassa a figyelem- vagy forráshiánnyal küzdő kezdeményezéseket, illetve saját tevékenységével gyarapítsa a hazai jó példák tárházát. Az alapítvány tevékenysége 4 fő területet céloz:​ a talaj és a termőföld védelmét, a tiszta levegőt, a vízkincs megőrzését és a természeti értékekhez fűződő kapcsolatunk újjáélesztését. 

Első programjuk a „Mindenünk a fa” című pályázat volt, amely a gyulai tankerület általános és középiskoláit motiválta fákkal, növényekkel, kerti bútorokkal kialakított zöldterületek megtervezésére.

A pályázat feltétele volt, hogy a pályaművek a diákok munkáját tükrözzék – mentortanárok bevonásával –, így a fiatalok ötletei és igényei alakították a terveket, ami egyben a közösség fejlődését, a felelős döntéshozatal elsajátítását is szolgálta.

A szervezet végül hat iskolát díjazott, amelyeket az általuk kért összegekkel támogattak „zöld terveik” megvalósításában, összesen 2 640 000 forint értékben.

A díjátadóra a gyulai Göndöcs-kertben megrendezett Zöldforgó Élménynapon került sor, ahol környezetvédelmi foglalkozásokon és az Alma együttes zöldkoncertjén is részt vehettek az érdeklődők.

Neked ajánljuk
Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Mesterséges cápa szája nyeli el a szemetet Hollandiában Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam